V vročih dneh ledeno hladna sladoledna osvežitev ne prija le nam, temveč tudi našim hišnim ljubljenčkom. Pa je zanje tudi primerna?

Po priporočilih strokovnjakov psi na splošno naj ne bi uživali človeške hrane, torej tudi sladoleda ne. Sladoled navadno vsebuje mleko, ki ga veliko psov ne prenese. Tudi sladkor za pse ni priporočljiv, čokolada in razni oreščki prav tako ne.

Uživanje sladoleda lahko pri psih povzroči prebavne težave, dolgoročno pa tudi debelost, diabetes, težave s kožo in drugo.

V tujini že ponujajo številne okuse pasjih sladoledov, pri nas pa se morajo lastniki psov večinoma znajti po svoje.

Ste za tunin ali goveji sladoled?

Na spletnem portalu Pes moj prijatelj priporočajo, da psom pripravimo pasji sladoled, ki ne vsebuje sladkorja: »Pri okusih smo lahko zelo domiselni, od sadnega do tuninega ali govejega. Psu moramo sladoled ponuditi tako, da ga ne more pojesti v nekaj grižljajih, saj bi toliko mrzle hrane lahko razdražilo prebavila. Naredimo lahko lučko, ki jo držimo in psu preprečimo grizenje in goltanje sladoleda.«

Sladoled lahko zamrznemo v igrači kong in tako psa zaposlimo.

To je recept za pasji sladoled

Na spletnem portalu Pes moj prijatelj so delili celo recept za pasji sladoled.

Potrebujete: zmečkano zrelo banano, skodelico jogurta in žličko medu. Vse sestavine dobro premešajte in zmes za nekaj ur položite v zamrzovalnik.

Banano lahko zamenjate z drugim sadjem ali zelenjavo.

Starejše novice