Slika je simbolična.
V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 2. marca, opravili 6212 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1209 novih okužb, gre za 19,5-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 24.233 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 192.262. Na Covid-19 Sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj potrdili nove primere.

V Podravju 158 novih okužb v 30 podravskih občinah

Daleč največ okužb so včeraj potrdili v Mestni občini Maribor, kjer so jih našteli kar 61. Sledita občini Slovenska Bistrica in Pesnica, kjer so odkrili 11 novih primerov, po deset so jih zabeležili v občinah Ptuj in Videm. 

V občini Kidričevo so odkrili pet novih primerov, po štiri pa jih imajo v občinah Ormož, Lenart in Kungota. Po tri nove okužbe so potrdili v občinah Šentilj, Selnica ob Dravi, Miklavž na Dravskem polju, Rače - Fram, Duplek in Hajdina.

Po dva nova primera imajo v občinah Hoče - Slivnica, Lovrenc na Pohorju, Markovci, Poljčane in Sveti Tomaž.

Po eno novo okužbo beležijo še v občinah Ruše, Cirkulane, Benedikt, Juršinci, Cerkvenjak, Makole, Oplotnica, Dornava, Središče ob Dravi in Žetale.

Brez novih okužb je bilo tako včeraj 11 podravskih občin.

Po zadnjih podatkih je v Podravski regiji sedemdnevno povprečje okužb pri številu 104,9.V regiji pa je aktivnih 1468 primerov. V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je danes, 3. marca, hospitaliziranih 111 covidnih bolnikov, od tega 16 na intenzivni terapiji. 

V Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj je na današnji dan hospitaliziranih 12 bolnikov, od tega sta dva na intenzivni terapiji. En bolnik s covidom-19 je v zadnjem dnevu v ptujski bolnišnici izgubil življenje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice