Slika je simbolična.
Prvi dan veljavnosti digitalnih bonov '22 so trgovine z računalniško opremo zabeležile kar precejšen naval.

Včeraj do 11. ure je bilo tako skupno unovčenih za 826.438 evrov digitalnih bonov, izhajajoč iz podatkov, ki jih je posredovala vladna služba za digitalno preobrazbo. Bone je v prvem dnevu in pol unovčilo 5885 posameznikov.

Od srede naprej lahko učenci sedmega, osmega in devetega razreda osnovne šole, dijaki in študentje pri nakupu računalniške opreme unovčijo digitalne bone '22 v vrednosti 150 evrov.

Skupno je po podatkih vladne službe 219.852 upravičencev, za bone pa je skupno dodeljenih 32,98 milijona evrov finančnih sredstev.

Kje je bilo unovčenih največ digitalnih bonov?

Daleč največ digitalnih bonov je bilo unovčenih v trgovinah Big Bang.

Včeraj do 11. ure je bilo v njihovih poslovalnicah zabeleženih 4120 unovčitev bonov v skupni vrednosti 499.546 evrov.

Na drugem mestu je trgovina Istyle, ki se specializira za prodajo izdelkov podjetja Apple. Pri tem trgovcu je bilo opravljenih 585 unovčitev vrednih 86.826 evrov.

Sledila sta trgovca Harvey Norman in Anni, ki sta zabeležila podobne številke. Pri prvem je bilo ustvarjenih 319 unovčitev v vrednosti 43.570 evrov, pri drugem pa 329 unovčitev v vrednosti 41.332 evrov.

Pri trgovcu EPL, ki se prav tako specializira za prodajo Applovih izdelkov, je bilo 218 unovčitev v skupni vrednosti 32.173 evrov. Spletni trgovec Mimovrste je zabeležil 146 unovčitev digitalnih bonov, upravičenci pa so z njimi ustvarili za 18.900 evrov prometa.

Več kot 100 unovčitev bonov je bilo še pri podjetju Legit marketing, in sicer so upravičenci v 103 unovčitvah pri njih pustili 1302 evra.

Lestvico prvih deset ponudnikov zaključujejo še E-misija, kjer je bilo 78 unovčitev v vrednosti 10.810 evrov, Spar s 78 unovčitvami v vrednosti 10.360 evrov in Mercator, kjer je bilo 75 unovčitev v skupni vrednosti 9596 evrov.

Komentarji (4)

Danvid (ni preverjeno)

To z bonami je totalna bedarija ozirima nepravična gesta.študenti verjetno že imajo računalnik ,ker brez njih enostavno ne gre.In tistu sutuirani s polni ritjo zdaj zapravljajo davkoplačevaski denar za totalne drage pizdarije,tisti "recimo sicijalno ogriženi ali pa tisti kateri starši delajo za minimalca pa se lahko z 150eur samo rit obrišejo ozirima še to ne ,ker je,ha ha digitalen"za 150eur še pametnega monitorja ne dobiš kaj še le prenosnika ali namiznega računalnika.v glavnem jaz plačujem davek da si bo nekdo ki že ima vsega lahko kupil boljšo grafično ali rame za moj denar,revež bo pa imel samo za poceni lcd.Dajte spizdite.

mbot (ni preverjeno)

Tudi siciljansko ogriženi bi si lahko kupili airpode, če jih ne bi zmanjkalo.
Koriščenje bonov bi morali zamrzniti ali podaljšati, dokler trgovci ne dopolnijo zalog.

Fischer (ni preverjeno)

Zdaj bo na bolhi dosti izbire. Marsikdo ne potrebuje, vzel bo in naprej prodajal...

Fischer (ni preverjeno)

Polovica penzionerjev sploh ne bo videla tega bona, ker jim pripada samo, če grejo na izobraževanje. Vsi v domih za ostarele odpadejo, tudi marsikdo sploh nima prevoza idr.

Starejše novice