Slika je simbolična.
Bo slovenska nogometna reprezentanca kmalu ostala brez selektorja Matjaža Keka? V javnosti že kroži nekaj zanimivih imen, ki bi lahko nasledili izkušenega Mariborčana?

Reprezentanca Slovenije je po točki v Oslu novo vknjižila tudi v Stožicah. Slovenci so se v drugem polčasu dvoboja s Srbijo pobrali po dveh golih zaostanka.

Srbsko vodstvo, ki sta jo v prednost popeljala Andrija Živković in Aleksandar Mitrović, sta v uvodu drugega polčasa izničila Adam Gnezda Čerin in Benjamin Šeško, Slovenci pa so si s precej boljšo igro ustvarili še kakšno priložnost.

Slovenska zasedba je tudi drugo točko iztržila brez Matjaža Keka, ki ga je ob stranski črti zamenjal Boštjan Cesar. Mariborčan je zaradi okužbe s koronavirusom izpustil že tekmo z Norveško, potem ko so naši fantje doživeli pravo blamažo v Beogradu.

Ob tem je zanimivo, da je Nogometna zveza Slovenije v dveh tednih potrdila zgolj okužbo Matjaža Keka, zato so se hitro pojavili dvomi, če se je Štajerec predčasno umaknil s položaja selektorja?

Bo odstopil že danes?

Že vse od poraza na kultni »Marakani« se vse bolj glasno šušlja, da bo tvorec zadnjega velikega uspeha slovenskega reprezentančnega nogometa v kratkem sklenil drugo poglavje na mestu selektorja.

O prihodnosti selektorskega mesta je bil po včerajšnjem remiju s Srbijo povprašan tudi Boštjan Cesar. Kekov pomočnik in nekdanji kapetan izbrane vrste je na vprašanje, kakšen bo njegov status, odgovoril, da je to vprašanje za vodstvo zveze.

Se bo Kek poslovil že danes? Tako trdi odgovorni urednik Planet TV Mirko Mayer, ki je na spletnem omrežju Twitter zapisal, da se bosta Matjaž Kek in Nogometna zveza Slovenije razšla že danes.
 

Zahović prva želja?

Mayer je že pred dnevi zatrdil, da si vodstvo Nogometne zveze Slovenije za naslednika Matjaža Keka v prvi vrsti želi Zlatka Zahovića, ki je po slovesu od Maribora večkrat poudaril, da uživa v vlogi dedka.

Sin Luka Zahović se je medtem sicer preselil na Poljsko, Zahović starejši pa se po nekajmesečnem molku znova vse pogosteje pojavlja v slovenskih medijih. Med včerajšnjim prenosom tekme je bil gost Sportkluba.

»To je nogometna folklora. Matjaž Kek odlično dela, je izvrsten selektor in o zamenjavi je brezpredmetno razmišljati. 

Definitivno menim, da si Kek še naprej zasluži voditi reprezentanco. Je veličina slovenskega nogometa, voditi reprezentanco pa je težko. Vsi mu moramo pomagati najti pot in stvari, ki nam manjkajo,« o tej temi pravi najboljši strelec Slovenije.

Nekdanji športni direktor Maribora še nima trenerskih izkušenj, a je samozavestno dejal, da verjame v svoje delo in bi zagotovo nastopil na velikem tekmovanju. 

Drugi na listi NZS Ante Šimundža

Mayer je včeraj prvo pisanje o slovesu Keka podkrepil z novo objavo, Mariborčan naj bi bil danes že nekdanji selektor, k Zahoviću pa je dodal še dve imeni kandidatov.

Tako naj bi bil drugi na listi želja Ante Šimundža, prav tako Mariborčan, ki je pečat pustil v Ljudskem vrtu, v Sloveniji pa je velike uspehe dosegal tudi z Muro. 

Črno-bele je po naslovu pokalnega in državnega prvaka popeljal do zgodovinskega preboja v skupinski del UEFA Evropske konferenčne lige. 

Edini slovenski trener, ki je v skupinskem delu evropskih tekmovanj vodil dva kluba, je od zime trener bolgarskega Ludogorca, s katerim je spomladi osvojil dvojno krono. Bi ga selektorski stolček trenutno sploh zanimal?

Nekdanji napadalec se namreč podaja v lov na jesen v UEFA Ligi prvakov, za nameček pa ima z Bolgari sklenjeno veljavno in bogato pogodbo, zato bi bilo potrebno za vrnitev domov plačati mastno odškodnino.

Milanič brez kluba

Največ trenerske kilometrine med trojico, ki naj bi bila na listi želja zveze, premore Darko Milanič. Izolan je, potem ko se je pred tedni razšel s ciprskim Pafosom, trenutno brez kluba.

Stratega, ki je z Mariborčani osvojil številne lovorike in jih popeljal do evropskih uspehov, so to poletje že povezovali z zagrebškim Dinamom, beograjskim Partizanom, Rijeko in Celjem, a do stiska roke ni prišlo.

Bi lahko 54-letnik postal naslednji selektor Slovenije? Izkušenj mu po delu v Sloveniji, Avstriji, Angliji, na Slovaškem in Cipru zagotovo ne manjka, selektorski stolček pa bi bila naslednja stopnička v karieri.

Kdo je vaš favorit, če bo Kek res postal nekdanji prvi mož izbrane vrste?

Starejše novice