Foto: Jure Banfi
Mariborski strateg Damir Krznar je jeseni večkrat izpostavil, da ima sladke skrbi s sestavo moštva. Vid Koderman spada med tiste, ki si niso izborili prostora, bo v želji po rednem igranju spet odšel na Primorsko?

Mariborčani bodo prvi skupni trening v sklopu priprav na nadaljevanje sezone opravili 9. januarja. Bo v Ljudskem vrtu tedaj prisoten tudi Vid Koderman?

Mladi Ptujčan je plačal ceno širokega kadra. Mariborski strateg Damir Krznar je v drugi polovici sezone, ko v štajerski prestolnici niso imeli pretiranih težav s poškodbami, na treningih delal z več kot 25 nogometaši.

Devetnajstletnik je v državnem prvenstvu zaigral zgolj na uvodni tekmi, ko so Mariborčani izgubili z Radomljami, po sedmem krogu pa se je le še enkrat znašel na klopi za rezerviste, oktobra pa je zaigral še na pokalni tekmi z Limbuš Pekrami.

Jeseni sta prednost pred mladim bočnim branilcem dobila Gregor Sikošek in Ignacio Guerrico, bo Koderman med zimskim prestopnim obdobjem zamenjal klubske barve?

Gorica ali Koper?

Člana reprezentance do 21 let želita v svoje vrste zvabiti kar dva ligaška konkurenta Maribora, Gorica in Koper. To je za Ekipo SN potrdil koprski športni direktor Ivica Guberac.

Nogomania poroča, da je Koderman bolj kot novi začasni selitvi - v minuli sezoni je bil posojen v Sežano - naklonjen prekinitvi pogodbe z vijoličastimi, tudi Goričani in Koprčani pa naj bi ga želeli dobiti v svojo last.

Bočni branilec ima z aktualnimi državnimi prvaki sklenjeno pogodbo do sredine leta 2025, zato ga vodstvo Maribora zagotovo ne bo kar tako prepustilo iz svojega objema. 

Ker predvsem Gorica, ki naj bi bila prva želja ptujskega nogometaša, finančno ni dovolj močna, da bi plačevala odškodnine, se poraja vprašanja, kolikšen delež morebitnega naslednjega prestopa bi zadovoljil mariborskega športnega direktorja Marko Šuler.

Goričani so po podobnem receptu v svoje vrste poleti že dobili Jošta Urbančiča, ki je bil jeseni najbolj svetlo ime Primorcev. V kratkem bo postal član norveškega Vikinga, s tem pa bi izpraznil mesto na levi strani, Goričani pa naj bi si nakazilo iz Skandinavije razdelili z Domžalčani, ki so bočnega igralca že lani posodili modro-belim.

Na izhodnih vratih tudi Baturina in Mitrović?

Marko Šuler je v nedavnem intervjuju za klubsko spletno stran dejal, da bo potrebno pred nadaljevanjem sezone poiskati rešitve predvsem za mlajše nogometaše, ki so jeseni igrali manj od želja.

Vse pa kaže, da Ljudskega vrta z namenom dodatnega kaljenja ne bodo zapuščali zgolj mladeniči. Že pred tedni je bilo moč slišati namigovanja, da bi lahko Nemanja Mitrović srečo znova poizkusil v tujini.

Tridesetletni branilec v končnici jesenskega dela sezone ni igral zaradi poškodbe, še pred tem pa se je dvakrat znašel na klopi, saj je Krznar prednost ponudil Luki Uskokoviću in Maxu Watsonu, pa tudi Svenu Šoštariču Kariču.

Podobna usoda je v drugi polovici sezone doletela tudi Roka Baturino. Hrvata je iz začetne enajsterice izrinil Žan Vipotnik, ki je bil s strelsko eksplozijo prvo ime zaključka jesenskega dela Prve lige Telemach.

Baturina s petimi ligaškimi zadetki - zadnjega je dosegel oktobra - ni navdušil, zato je odprto vprašanje, če se posojenega nogometaša Ferencvaroša kot rezervista izplača zadržati v Ljudskem vrtu. Kot piše Sportklub, je scenarij predčasnega razhoda precej verjeten.

Bodo Štajerci v primeru, da nekdanji up Dinama zapusti mesto ob Dravi, v svoje vrste zvabili novega napadalca?

Starejše novice