Slika je simbolična.
Do konca 'Tour de France' se lahko tudi vi odpravite na kolesarjenje. Ne po Franciji, ampak ob Dravi med štajerskimi mesti.

Prvega julija se je začela največja kolesarska dirka na svetu 'Tour de France'. Tritedenska dirka bo potekala do 24. julija. Ljubitelji kolesarstva na Štajerskem se lahko v tem času udeležite kolesarjenja po bregovih Drave. 

V društvu Ohranimo Naravo ČISTO so z namenom spodbujanja kolesarjenja kot trajnostne oblike mobilnosti pripravili kolesarsko etapo 'Dravski krog'. 

Etapa poteka skozi občine Duplek, Ptuj, Hajdina, Starše, Miklavž na Dravskem polju in Maribor. 

Kot so zapisali na svojem Facebook profilu, se obeh bregovih Drave z malo vzponi prevozi prijetnih 40 kilometrov. Dodajajo, da je tako etapa primerna tudi za tiste manj pripravljene ljubitelje kolesarstva. Otroci naj kolesarijo v varni družbi staršev, pozivajo. 

Sodelujoči bodo prejeli nagrade

Kot so zapisali v društvu, bo vsak, ki bo do 21. julija prekolesaril etapo 'Dravski krog' in jim do 22. julija poslal svoje podatke in svojo fotografijo ob njihovi navijaški postavitvi v Spodnjem Dupleku in vsaj dve svoji fotografiji iz poti, prejel »dobro in zdravo nagrado«. 

Vaše fotografije in podatke jim lahko pošljete na društven mail [email protected]

Na zadnji dan dirke po Franciji bodo podelili nagrade sodelujočim na dravski kolesarski etapi. Podelili jih bodo 24. julija ob njihovi navijaški postavitvi v Spodnjem Dupleku. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice