Na desetem teku na letalnico bratov Gorišek nov rekord.

V Planici je bila v soboto jubilejna izvedba teka na letalnico bratov Gorišek - Red Bull 400. Odločitev o zmagovalcu še nikoli ni bila tako tesna in razburljiva, so sporočili prireditelji.

Slovencu Luki Kovačiču ni uspelo še šestič zaporedoma zmagati, krono je moral predati Avstrijcu Christofu Hochenwarterju. Blizu je bil tudi Klemen Španring.

»Napovedal sem, da bo moral tisti, ki me bo hotel premagati, doseči rekord in to se je zgodilo. Chris je zasluženo zmagal in vesel sem zanj,« je povedal Kovačič na vrhu planiške letalnice.

Hochenwarter (4:52 minute) je Kovačiča (4:55) prehitel za tri sekunde, ob tem pa za sekundo izboljšal njegov rekord iz leta 2021. Tretji je bil Španring (4:57).

»Noro težko je bilo! To je moj prvi tek Red Bull 400. Nikoli še nisem tekel na čem podobnem. Z Luko se poznava že dlje časa in vedel sem, da ni nepremagljiv, a nisem bil prepričan, da ga lahko premagam jaz,« je povedal novi zmagovalec planiške prireditve.

Tudi pri ženskah, kjer letos ni nastopila štirikratna zmagovalka in rekorderka (6:11) Barbara Trunkelj, je šla zmaga tokrat v tujino. Domov jo je odnesla Hrvatica Tea Faber, ki je zmagala s časom 6:52 minute.

Mešane, moške in poklicne četvorke so pokazale, da so bile razmere na letalnici odlične. Med poklicnimi štafetami so na 4 x 100 metrov zmagali gasilci iz Štatenberka; Simon Iskra, Roki Dragan, Rok Pugelj in Dejan Povšič so bili tako leta 2021 kot 2022 drugi.

Pri mešanih štafetah je zmagala ekipa Lepotica in zveri v zasedbi Tomaž Rep, Lina Rotar Paušič, Vito Kolarič in Simon Kmet. Pri moških je bila najboljša ekipa Neversecond v postavi Rok Zupančič, Anže Gros, Miha Jan in Vili Črv.

Starejše novice