Foto: Proelium
Slovenski rokometni vratar Rok Zaponšek je končal sezono v prvi francoski rokometni ligi. Naslednjo sezono bo zaigral za ekipo HC Kriens-Luzern, kjer je že podpisal triletno pogodbo.

Potem ko je sezono začel pri ekipi Cesson Rennes, se je proti koncu sezone preselil k ekipi Pays d’Aix Université Club Handball, kateri je s svojimi obrambami pomagal do končnega četrtega mesta in s tem do najboljše uvrstitve v zgodovini kluba.

Po turbulentni sezoni je Rok Zaponšek vesel, da ga sedaj čaka malo počitka. Nato se seli v Švico, kjer je že podpisal triletno pogodbo z ekipo HC Kriens-Luzern.

»Branil sem dobro in v januarju so mi ponudili podaljšanje pogodbe. Takrat se je pojavila ekipa HC Kriens-Luzern iz Švice. Njihovi pogoji, želja, da okoli mene gradijo moštvo in njihov pristop sta me res prepričala, da sem se odločil, da sprejmem njihovo ponudbo. Pri Cessonu niso najbolje sprejeli odločitve in so me takoj dali na stranski tir. Hitro zatem so se javili iz francoske ekipe AIX, kjer so želeli, da se jim pridružim do konca sezone,« je komentiral sezono Zaponšek.

Rok dodaja, da je za njim sezona, ki si jo bo za zmeraj zapomnil. Hkrati je to sezona, v kateri se je ogromno naučil. O ljudeh, odnosu, psihološki pripravljenosti.

Lekcij iz letošnje sezone bo ogromno. Najbolj pomembno pa je, da se iz Francije vrača boljši, kot je bil pred pričetkom sezone. 

Po končani sezoni se Rok najprej odpravlja v Švico, nato pa na zaslužen odmor. »V ekipi HC Kriens-Luzern si želim pokazati to znanje, ki sem ga pridobil v preteklosti. Počasi prihajam v najboljša 'golmanska leta' in čutim, da branim res na dobrem nivoju. Vse to in še več si želim pokazati v novem okolju.«

»Takoj, ko ne izpolniš pričakovanj, čutiš pritisk. Nobenega potrpljenja ni. Ali si tukaj ali pa te ni. Ko potegnem črto. Sezona je bila res dolga. Od tega, da sem bil razočaran, na drugi strani sem prišel do nekih novih spoznanj in znanj,« je pojasnil izkušnjo v Franciji slovenski vratar.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice