Na digitalnih kanalih National Geographica, enega globalno najvplivnejših medijev, poteka do 21. aprila 2019 večkanalna vsebinska digitalna kampanja o Sloveniji.

Z vrhunskim video in fotografskim materialom, pod katerega se je podpisal tudi večkrat nagrajeni avtor Ciril Jazbec, Slovenijo izpostavlja kot zeleno, aktivno, zdravo, trajnosti zavezano destinacijo izjemnih naravnih in kulturnih lepot, ki obiskovalcem omogoča edinstvena doživetja, daleč od masovnega turizma. Kampanja National Geographica poteka v tesnem sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo.

National Geographicu zaupa na milijone sledilcev po celem svetu, s svojimi zgodbami pa aktivno spodbuja trajnostni odnos do okolja in trajnostni turizem.

»Trajnosten in odgovoren razvoj je temelj slovenskega turizma, k čemur so se zavezali vsi ključni deležniki slovenskega turizma, prav tako je na njem osnovana Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021. Da bi še okrepili zavedanje o Sloveniji kot zeleni destinaciji edinstvenih doživetij, je Slovenska turistična organizacija identificirala National Geographic kot enega najuglednejših medijev, ki kot specialist za tematiko naravne in kulturne dediščine ter doživetij v povezavi z njo dosega ciljno publiko, ki jo želimo nagovoriti. Skupaj smo zasnovali večkanalno digitalno kampanjo, s katero bo Slovenska turistična organizacija na ključnih trgih slovenskega turizma okrepila zavedanje o Sloveniji kot deželi izrednih naravnih in kulturnih lepot, ki omogoča raznolika doživetja. Dih jemajoča kulisa gora, bogastvo voda, odlična in pristna kulinarika, bogata vinorodna območja, edinstven podzemni svet so glavni protagonisti odličnih fotografij in videov, ki bodo v treh mesecih dosegli na milijone ljudi in jih navduševali za obisk Slovenije,« je ob pričetku kampanje dejala Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije.

Kampanja bo potekala 14 tednov na digitalnih kanalih National Geographica, to je na pristajalnih straneh, namenjenih promociji Slovenije v okviru spletnega portala www.nationalgeographic.com, na Facebooku, Instagramu in Twitterju, ki se lahko vsi pohvalijo z več milijonskimi dosegi.

Spletni portal ima mesečno do 27,9 milijona obiskovalcev, družbeni mediji pa skupaj čez 400 milijonov sledilcev. Ustvarjenih bo najmanj 685.000 video prikazov in več kot 6 milijonov prikazov pasičnih oglasov, ki bodo nagovarjali ključne ciljne trge slovenskega turizma, to je Nemčijo, Avstrijo, Italijo, Francijo, Veliko Britanijo in ZDA. Vsebine kampanje bodo objavljene v treh jezikih.

Slovenska turistična organizacija se je v skupnem partnerskem projektu odločila za koncept štirih naravnih elementov - zrak, voda, zemlja in ogenj, ki najbolje opredeljujejo prvinsko dojemanje narave. 

Element zrak popelje po slovenskih gorah, voda razišče bogastvo rek in morja, zemlja predstavlja Slovenijo kot vrhunsko vinorodno deželo in deželo z edinstvenim podzemnim svetom in kulturno dediščino, ogenj pa posebnosti njene kulinarike, ki temelji na lokalnih sestavinah.

»Partnerstvo National Geographica s Slovensko turistični organizacijo sledi našemu fotografu Cirilu Jazbecu na njegovem popotovanju po njegovi domovini, na katerem odkriva bistvo Slovenije skozi štiri elemente. Slovenija je skriti dragulj in upamo, da bomo s skupno kampanjo navdihnili veliko naših radovednih popotnikov k raziskovanju te zelene destinacije,« je ob pričetku kampanje izjavila Annabelle Canwell, višja podpredsednica programa partnerstvo pri National Geographicu.

»Z veseljem sem se odzval povabilu National Geographica za sodelovanje pri zelo posebnem projektu, v okviru katerega bi predstavil Slovenijo in ustvaril novo serijo fotografij. Moje delo me vodi po svetu od Arktike do Afrike in v zadnjih letih tudi Himalaje, pa vendar moram priznati, da je bil poseben in zelo lep izziv fotografirati Slovenijo. Skozi kreativni proces sodelovanja s Slovensko turiztično organizacijo in National Geographicom sem jo odkrival na nov, drugačen način kot sicer. Večkrat sem se vprašal, kje živimo, saj me je kar nekaj trenutkov in krajev, ki smo jih posneli, ponovno prijetno presenetilo. V čast mi je, da lahko kot sodelujoči fotograf mednarodne revije National Geographic predstavim tudi zgodbo o Sloveniji,« pa je o projektu dejal Ciril Jazbec, ki je z njim postal ambasador slovenskega turizma.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice