Priljubljena platforma Netflix je kljub kriznim časom v letu 2020 presegla nov mejnik 200 milijonov naročnikov.

Le v zadnjem četrtletju je pretočna platforma Netflix pridobila kar 8,5 milijonov novih naročnikov. Kot enega od razlogov za uspeh so pri Netflixu izpostavili odsotnost oglasov. 

V primerjavi z letom 2019, ko so dosegli 28 milijonov novih naročnikov, so v preteklem letu zabeležili 31-odstotno rast in pridobili kar 37 milijonov novih naročnikov.

Tako so v 'koronskem' letu presegli nov mejnik in imajo 204 milijone naročnikov, tržno vrednost pa ocenjujejo na 183 milijard evrov. Njihovi prihodki v letu 2020 so se povečali za okrog 21 milijonov evrov. 

Kaj si lahko obetamo v letu 2021?

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, imajo velike načrte tudi za leto 2021. Napovedali so kar 70 novih filmov iz lastne produkcije, kar pa se nekaterim iz filmske industrije zdi skoraj nemogoče.

»Naša strategija je preprosta. Če bomo nadaljevali z izboljšavami v dobro naših uporabnikov, smo lahko prva izbira v svetu pretočne zabav. Preteklo leto je dober dokaz tega pristopa. Zabeležili smo najboljše leto za plačljive naročnine v naši zgodovini,« so zapisali v poročilu za leto 2020. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice