Slika je simbolična.
Z novim letom se obeta sprememba na čelu nastajajoče OTP banke.

Trenutni predsednik uprave Nove KBM John Denhof je napovedal, da se bo konec leta, ko se mu izteče trenutni mandat, umaknil s položaja, so za STA povedali v banki. Do odhoda bo, kot navajajo, poskrbel za nemoteno združitev Nove KBM in SKB banke pod imenom OTP banka. 

Madžarska OTP kot lastnica je že sprožila iskanje novega predsednika uprave.

Pripojitev manjše SKB banke s sedežem v Ljubljani k večji mariborski Novi KBM je predvidena jeseni, nova združena banka bo nastopala pod imenom OTP banka. 

»Združitev obeh bank poteka v skladu s pričakovanji in zastavljeno časovnico,« so za STA zapisali v Novi KBM.

Želi si novih izzivov

Razlog za Denhofov umik s funkcije predsednika uprave je po njihovih pojasnilih želja po preusmeritvi v nove poklicne in osebne izzive. 

Ob napovedanem odhodu je Denhof zapisal, da je Nova KBM v odlični kondiciji, saj da je v 2023 dosegla najboljše finančne rezultate v svoji zgodovini. To po njegovih besedah predstavlja tudi odličen trenutek za združitev s SKB banko.

»Zdaj je pravi čas, da se pripravim na miren in transparenten odhod. Popolnoma zaupam upravi bodoče združene banke in vem, da bodo kultura in vrednote, ki smo jih uspešno zgradili skupaj, živele še naprej,« je še navedel Denhof.

Novega predsednika uprave že iščejo

Madžarska OTP, ki je v zadnjih petih letih prevzela obe banki, ki se združujeta, že išče novega predsednika uprave, odločitev pa bo sprejeta predvidoma meseca junija, so zapisali v Novi KBM.

Po pisanju Financ je bila sicer Denhofova odločitev precej nepričakovana, saj je bil Američan predviden tudi kot šef bodoče združene banke. Po odhodu naj bi se Denhof ukvarjal s svetovalnimi posli, ostal pa naj bi v Sloveniji, so dodale Finance

Novega predsednika uprave naj bi OTP iskala prek razpisa oziroma s pomočjo kadrovske agencije Korn Ferry.

Komentarji (1)

Resnica je pravica (ni preverjeno)

Bravo hungary!!!!!se vidi kdo je poslovno sposoben!!!😊🙋‍♂️

Starejše novice