Slika je simbolična.
Okoliški policisti so v preteklem dnevu obravnavali več pomembnejših dogodkov.

Policisti so včeraj, ob 14.50., na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili dva krita državljana Afganistana, ki sta želela nedovoljeno vstopiti. Oba so zavrnili na Hrvaško. 

Na območju Policijske postaje Gorišnica so prijeli državljana Srbije in Severne Makedonije, ki sta pred tem na zeleni meji iz Hrvaške nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Oba so predali hrvaškim organom. 

Policisti so včeraj popoldan v Kidričevem v priklopnem vozilu registrskih oznak Bosne in Hercegovine prijeli dva državljana Afganistana, ki sta iz Hrvaške vstopila v Slovenijo. Med postopkom sta zaprosila za mednarodno zaščito. 

V Spodnji Kungoti pijan povzročil nesrečo

Včeraj v popoldanskih urah je 56-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred njim stoječi osebni avtomobil, ki ga je vozil eno stari voznik.

Slednjega je z vozilom odbilo naprej in je trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 74-letna voznica

Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,92 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, odredili strokovni pregled in izdali plačilni nalog.

Po usmeritvah pristojne dežurne državne tožilke ga bodo policisti ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Pijana povzročila prometno nesrečo v Orehovi vasi

66-letna voznica osebnega avtomobila je včeraj popoldan zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v osebni avtomobil 45-letnega voznika

Policisti so ugotovili, da je imela povzročiteljica 0,41 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedali so ji nadaljnjo vožnjo, izdali ji bodo odločbo o prekršku. 

Vijugal po cesti 

V popoldanskih urah so bili policisti obveščeni, da na relaciji med Rošnjo in Staršami vozi voznik osebnega avtomobila, ki po cesti vijuga. 

Izsledili so ga v Staršah. Ugotovili so, da je imel 61-letnik 0,37 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. 

Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, izdali mu bodo odločbo o prekršku. 

Kaj se je še dogajalo? 

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 217 klicev, od tega 71 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • osem kaznivih dejanj,
  • osem prometnih nesreč I. kategorije,
  • pet povoženj divjadi,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • devet prijav kršitev javnega reda in miru, štiri na javnih krajih in pet v zasebnih prostorih,
  • enemu osumljencu so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice