Policista je v službenem času zaustavila patrulja in mu odredila test za prisotnost prepovedanih drog. Slednjega je zavrnil, s čimer je hudo kršil pogodbene obveznosti. Dobil je le opozorilo.

Na delo na Policijsko postajo Gornji Petrovci je pred nekaj tedni prišel policist, ki se je počutil 'slabo'. Po neuradnih informacijah Sobotainfo je zato zanj nadrejeni odredil preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen. 

Zaradi 'slabega počutja' je nadrejeni policista poslal domov. A tukaj se zgodba ne konča. Med potjo domov je policista še v službenem času ustavila policijska patrulja in mu odredila hitri test za prisotnost prepovedanih drog.

Zavrnil test za prepovedane droge

Policist je odrejeni hitri test za prisotnost prepovedanih drog zavrnil, zato so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kljub temu se je po naših neuradnih informacijah čez nekaj časa iz prizorišča z avtomobilom odpeljal kar sam.

Na Policijski upravi Murska Sobota so za Sobotainfo potrdili primer, »ko je policist v času službe, brez utemeljenih razlogov odklonil odrejen preizkus zaradi ugotovitve prisotnosti prepovedanih drog, kar predstavlja hujšo kršitev pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja«.

Dobil le opozorilo

Kljub hujši kršitvi pogodbenih obveznosti, jo je policist odnesel skorajda brez posledic.

»Komandir policijske postaje je generalni direktorici policije v skladu z določili Zakona o delovnih razmerjih predlagal izrek ustreznega ukrepa. V skladu s 1. odstavkom 85. člena Zakona o delovnih razmerjih je bilo policistu izdano opozorilo pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi,« so za Sobotainfo pojasnili na Policijski upravi Murska Sobota.

Policist, ki je neutemeljeno zavrnil hitri test za ugotovitev prisotnosti prepovedanih drog, je bil po naših informacijah pred časom na Policijsko postajo Gornji Petrovci premeščen iz Maribora.

Prisotnost katerih drog lahko potrdi hitri test?

»Hitri test se opravi tako, da oseba pet sekund drži na jeziku testni listič, da se ta obarva rdeče. Listič z vzorcem sline nato policist vstavi v testni trak. Po največ osmih minutah je mogoče v okencu odčitati rezultat. Ta je pozitiven, če se testna črta obarva v rdeče,« postopek hitrega testa za ugotovitev prisotnosti prepovedanih drog opisujejo na strani policije.

Hitri testi, ki jih uporablja slovenska policija, so namenjeni ugotavljanju prisotnosti naslednjih prepovedanih drog v slini:

-    kanabisa (marihuane, hašiša, THC),
-    amfetaniminov, metamfetaminov, ekstazija,
-    benzodiazepinov,
-    kokaina, cracka,
-    opiatov (morfin, heroin).

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sendvić in šal (nepreverjen)

Prokleti smrdljivci drugim vozniške jemljejo sami pa se vozijo najbolj drogirani in pijani, to traja že dolgo, to ni nič novega. Naslednjič ko me zaustavi bo prvo on moral opraviti test pred mano. Na sodišču pa bom pokazal točno ta članek !

Starejše novice