Parter velikega odra na Dravi že vse od konca Festivala Lent sameva. Te dni se bo na njem zvrstilo pet koncertov, ki bodo obudili dogajanje na Lentu.

Mariborska občina je pred letošnjim Festivalom Lent uspela pridobiti dovoljenje za manjši oder na Dravi, ki je bil lansko leto s plavajočim delom označen za črno gradnjo. Parter pri Vodnem stolpu nudi imenitno kuliso za kulturno dogajanje, a se tudi letos po Festivalu Lent na njem ni dogajalo nič.

Zdaj se bo to vendarle spremenilo. Zavod Skupaj za Maribor namreč organizira petdnevni festival, ki so ga poimenovali Vodni oder. V naslednjih petih dneh se bo zvrstilo pestro kulturno dogajanje.

»Dolgoletna želja je, da bi naše mesto imelo več dogodkov čez poletje, še posebej ko se konča Festival Lent. Eno od lepših festivalskih prizorišč je dravski zaliv pri Vodnem stolpu, kjer je leseni podest. Tako smo dobili idejo, da organiziramo nekaj družabnih večerov z živo glasbo oziroma koncerte za različne glasbene okuse in starostne skupine ter si s tem popestrimo dogajanje v našem mestu v izteku poletnih dni,« za Mariborinfo razlaga eden izmed organizatorjev David Erjavec.

Začetek s salso

Zavod je sicer v zadnjih dveh letih organiziral Marbeerger fest in Oktoberfest, zdaj pa prvič pripravlja festival na Vodnem odru. Pridobivanje dovoljenj ni bilo enostavno, priznavajo, a festival se danes začenja.

Nocoj bo na sporedu plesni večer za plesalce salse in drugih latinsko ameriških plesov v sodelovanju z GM studio in DJ Bashijem. V sredo bo nastopil trio tenorjev s Timom Ribičem, Vladimirjem Čadežem, Hideyukijem Suzukijem in njihovo spremljevalno glasbeno skupino.

Tinkara Kovač in mariborski reggae

Tretji dan festivala Vodni oder bo nastopila Tinkara Kovač s svojimi glasbeniki, ki bo predstavila Pesmi iz škatlice vžigalic. Petek bo obarvan v reggae glasbo, saj bo nastopila mariborska skupina Siti hlapci, ki letos praznuje 20 let glasbenega ustvarjanja. V soboto, 31. avgusta, bodo koncerte zaključili z dalmatinskimi skladbami, ki jih bo izvedla Klapa Dalmari

Vstopnice so na voljo pred posameznim dogodkom na Vodnem odru in preko spleta.

»V primeru dežja bodo koncerti odpovedani. Vabimo vse Mariborčane in ostale goste, da se udeležijo koncertov in plesnega večera. Upamo, da bo podest na voljo tudi prihodnje leto, da bi lahko organizirali več prireditev čez poletje,« si želijo organizatorji.

Komentarji (1)

Navijac (ni preverjeno)

Zanimivo.srecno s financnim izplenom.

Starejše novice