Vrtni kavč festival predstavlja predstavlja le eno od možnih rešitev za umetnike, obiskovalce in, kot upajo organizatorji, zakonodajalce.

Po mesecih ogledovanja kulturnih dogodkov s kavča Kavč festival 7. maja v Maribor končno prinaša koncerte in predstave v živo.

Letošnja edicija bo v skladu z razmerami potekala pod naslovom Vrtni kavč festival, v sodelovanju s Kulturnim društvom Matita z Društvom ZIZ in Radiem MARŠ pa se bo festival v Mariboru odvil že drugič.

Vrtni kavč festival je vseslovenski niz intimnih kulturnih dogodkov na dvoriščih, vrtovih, okenskih policah in strehah. 

Vabijo vse, ki žive kulturne dogodke že neznosno pogrešajo

Upoštevajoč priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje bodo koncerti, predstave in performansi na zasebnih zunanjih prizoriščih na voljo zgolj omejenemu številu obiskovalk in obiskovalcev, kar bo festival naredilo še bolj intimnega in posebnega, menijo organizatorji.

Festival bo s podoknicami razigral soseske in dvorišča večstanovanjskih stavb, del festivalskega dogajanja pa bo tudi vsevključujoča akcija nastopov z balkonov, ko bodo izvajalci zaigrali za naključne mimoidoče.

Kulturomobil bo krožil po mariborskih ulicah

Letošnja posebnost bo tudi maskota festivala retro gasilski avtomobil – kulturomobil, ki bo krožil po mariborskih ulicah in ga bo nemogoče spregledati, terensko dogajanje pa bo s posebnim festivalskim programom spremljal Radio MARŠ.

Program je še živ, se oblikuje in spreminja, na vseslovenskem Vrtnem kavč festivalu pa bodo med drugimi nastopili Zajtrk, Tori Story & Nika Zore, Ingver in GverilkII in Teatro Matita s predstavo Pulcinella.

Za obisk dogodkov na zasebnih prizoriščih je obvezna rezervacija, obiskovalke in obiskovalci pa informacije o točni lokaciji in upoštevanju ukrepov prejmejo ob potrditvi rezervacije.

Zainteresirani bodo lahko do rezervacij in podrobnejšega programa dostopali preko te spletne strani. Umetnice in umetniki se za nastop lahko do 5. maja (pri)javijo na tej povezavi.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

Vidim, da muzikanti ne nastopajo v slovenskih narodnih nošah. Verjetno gre spet za neko balkansko cigu-migu bedo.

fuknjena komunistka (nepreverjen)

tudi jaz tako mislim

In reply to by Franc s Piramide (nepreverjen)

Neviden (nepreverjen)

Kaka kozlarija ,res'kvazi umetniki in zblojeni ljudje'vsi bi pa živeli od davkoplačevalcev.

Karl Marx (nepreverjen)

moj prijatelj topničar bi rekel
kanon futer

In reply to by Neviden (nepreverjen)

fuknjena komunistka (nepreverjen)

tudi jaz tako misim

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Starejše novice