Foto: Žan Osim
V parku je veselo in 25. Otroški Folkart je v polnem teku. Danes se je odvila predstavitev Srbije in Češke.

Včeraj so otroci predstavljali Slovenijo

32. Festival Lent je v štajersko prestolnico znova pripeljal številne umetnike z vseh koncev sveta. Na četrti festivalski dan se je na Triglavovem odru v osrčju Mestnega parka odvil drugi del Otroškega Folkarta.

Tokratni že petindvajseti Otroški Folkart so včeraj otvorili otroci, ki so predstavili Slovenijo. Nastopili sta Otroška folklorna skupina KUD Študent Maribor in Mladinska folklorna skupina KUD Študent Maribor, ki sta obiskovalcem prikazali slovensko folkloro in dediščino.

Foto: Žan Osim

Danes oder prevzela češka in srbska kultura

Odrske deske so danes ponovno sprejele mlade plesalce, ki so nam približali češko in srbsko kulturno dediščino.

Za pestro in zanimivo plesno predstavo so poskrbeli Pernĺček children’s folk dance ensemble Pardubice in Omladinska folklorna skupina Srpsko kulturno društvo Maribor.

Foto: Žan Osim

Jutri še predstavitev Bolgarije in Hrvaške in otvoritev 36. Folkarta

Peti festivalski dan bo zaznamovalo sklepno dejanje Otroškega Folkarta na letošnjem Festivalu Lent.

Jutri ob 17. uri se bodo tako v parku za konec predstavili še otroške folklorne skupine, po zaslugi katerih bomo lahko spoznali še folkloro Bolgarije in Hrvaške. Na odru se bodo zavrteli Children’s ensemble Sredets Sofija in Dječje folklorno Društvo Sončece Varaždin.

Na jutrišnji dan bo na Glavnem odru na Trgu Leona Štuklja potekala še otvoritev 36. Folkarta, ki se bo začela s povorko z začetkom pri Sodnem stolpu.

Starejše novice