Po spletu je zaokrožila objava, da so v nekdanjem pljučnem oddelku na Pohorju migranti. Na občini in UKC Maribor pravijo, da gre za lažno objavo.

Včeraj je kar nekaj prahu dvignila objava enega od Facebook uporabnikov, da so na nekdanjem pljučnem oddelku na Pohorju migranti.

Kot so zapisali na spletni strani občine Hoče - Slivnica informacija o naselitvi migrantov ne drži in tudi v prihodnje ni v načrtu nastanitev migrantov v objektih 'Pljučnega Pohorja'.

Izbrani izvajalec za rekonstrukcijo objekta je skladno z zakonom uveden v delo, tako mu je UKC Maribor predal gradbišče, za katero izbrani izvajalec odgovarja.

Ko bo projekt zaključen, se na podlagi primopredajnega zapisnika objekt ponovno preda v uporabo UKC Maribor. 

Na lažno objavo so se odzvali tudi v UKC Maribor, ker poudarjajo, da na nekdanjem Oddelku za pljučne bolezni na Hočkem Pohorju potekajo rekonstrukcijska dela z namenom pridobitve sodobnega objekta za strokovno obravnavo pacientov in ne z namenom naselitve migrantov.

Komentarji (2)

mislim (ni preverjeno)

pljučni oddelek spada na Pohorje in ne v mariborski smog!

orožnik (ni preverjeno)

UKC MB, jebalo vas Hočko Pohorje, ta pljučni oddelek je že seit ewig na Slivniškem pohorju, ja seveda, tisti del bolj poznate, ker imate tam nasrane vikende, zgleda že kot čebelnjak, nobenega reda, vsak drugačen, Soršak vam pa na lepe oči spelje asvalt do vhoda.

Starejše novice