Po prekmurskih dijakih, ki so na maturantski izlet v Grčijo potovali kar 40 ur, smo v uredništvo prejeli novo pritožbo. Ta navaja, da jih je agencija zavedla in izkoristila, saj dijaki niso dobili tistega, kar so oglaševali.

Poročali smo že o zapletih, ki so se ta teden pripetili prekmurskim dijakom na poti na maturantski izlet v Grčijo, natančneje na otok Krf. 

Ti so se v Grčijo odpravili na maturantski izlet v okviru organizacije Mondial Travel, potovanje, ki bi moralo trajati približno 15 ur, se je na koncu zavleklo v 40-urno kalvarijo.

Razlog za tako dolgo potovanje je po pisanju portala lendava-online.net ta, da se jim v italijanski Anconi ni uspelo vkrcati na ladjo, saj so jim odhod kar trikrat prestavili.  

Ko pa se jim je v torek okrog polnoči le uspelo vkrcati, so ugotovili, da se bodo peljali s trajektom kot palubni potniki, in ne z ladjo, kot je bilo obljubljeno. Dijaki so poročali, da so spali na hodnikih in na trdih stolih, da se po več ur niti niso mogli javiti domačim.

Četudi so se organizatorji za situacijo, ki se je pripetila, opravičili, pa se je na naše uredništvo obrnila bralka, ki pravi, da se je podobna situacija z že omenjeno agencijo zgodila tudi celjskim dijakom prejšnjega julija.

Brez hrane, neurejene sobe in brez signala

Bralka opisuje, da starši niso bili obveščeni o ničemer. Prav tako so bili dijaki brez signala, da bi lahko informacije sporočili staršem.

»Za hrano ni bilo poskrbljeno. Lahko so si kupili sami na ladji, za kar je bila grozljiva gneča, prav tako so bile visoke cene. Ko sem poskušala vzspostaviti stik z agencijo je bilo to nemogoče, saj se je nenehno javljal odzivnik ali pa je bila linija zasedena,« je zapisala bralka, ki želi ostati anonimna.

Pri tem dodaja, da so bili dijaki nastanjeni v sobah, ki so bile oddaljene od prostorov za prehrano, slabo urejene in niti približno primerljive s tistim, kar so obljubili. 

»Vzporedno je na to potovanje krenilo veliko dijakov iz celega štajerskega območja, plačali so isto ceno, zanjo pa dobili popolnoma različne prevoze, namestitve in storitve,« dodaja bralka.

Ne nazadnje poudarja, da so se želeli na agencijo pritožiti, vendar organizatorjev ni bilo mogoče doklicati.

»Sramotno in še bolj izkoriščevalsko do dijakov in staršev, ki to plačamo, agencija pa se zanaša na neumne izgovore in mlade, ki jih zavedejo z zabavami, željo po druženju in alkoholom,« zaključuje bralka.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Templer (nepreverjen)

Zelo slaba reklama za te agencije,zato je priporočilo se jih zogniti na veliki distanci.

Upss (nepreverjen)

Sex dogs ,rock and roll ...

Muraš1 (nepreverjen)

Pa ka mijsliš ka so mladi za glejdanje televizije ali ka? Naj uživajo da do starejši de toga dosta menje. Madi uživajte v turbo prestavi.

In reply to by Upss (nepreverjen)

Katja7 (nepreverjen)

KDO vam vzgaja otroke??????VI STARŠI ali turistična agencija????

Ajgor1 (nepreverjen)

Sploh ne razumem zakaj forsirajo te izlete nekam daleč v tujino. Dijakom je itak vseeno....prvo uro po odhodu iz objema svojih ljubečih staršev se napijejo in so koma do prihoda domov. Od "poučne exkurzije" tako ni nič razen visokih stroškov ki jih obesijo staršem. Za povrhu pa se potem v življenju megleno spominjajo da je Grčija tam nekje daleč doli....za Logarsko dolino pa itak morajo Googlat če je to kraj v Evropi. Glupi starši, korumpirani učitelji in pijani dijaki....recept za "krasen maturantski izlet".

Ariel (nepreverjen)

Takih se ni treba nič "izogibat" ampak jih je treba obiskati in premakniti kako "čeljust", pol pa bi se stvari premaknile na bolje, z izogibanjem pa koga drugega 'nategnejo' in se stvar vrti v krogu.

upokojenec70 (nepreverjen)

Lepo vzgajate mladino. Še enega evra v življenju niso zaslužili, pa se že pritožujejo. Ali veste, da so v Španiji pred leti celo prepovedali vstop naših maturantov? Le zakaj? Najbrž ne zato, ker bi bili primerni zaželjeni turisti. Nemalo je primerov povzročitve škode po sobah in zunaj, samo da bi se potem še več let lahko "hvalili" kaj vse so "ušpičili" na maturantskem izletu, da o alkoholu, seksu in drogah niti ne govorim. To že dolgo niso več lepi maturantski izleti, ampak popivanje in norenje do onemoglosti.

Starejše novice