Foto: Jan Rozman
Maribor se že več let sooča s primanjkljajem stanovanj, kar bodo ublažila nova stanovanja, ki se trenutno gradijo v mestu. A cene ta hip tega še ne odražajo.

V nekaj letih bo v Mariboru na voljo več kot tisoč novih stanovanj, med investitorji v nove soseske je tudi stanovanjski sklad. A večji stanovanjski objekti še nekaj časa ne bodo dokončani, v štajerski prestolnici stanovanjski primanjkljaj predvsem za mlade družine ostaja pereča tema. 

Zaradi večjega povpraševanja od ponudbe na trgu so cene najemnin sledile zakonitostim ekonomije in poskočile v nebo. Izbrskali smo stanovanja, ki so ta hip na voljo za najem v mestu ob Dravi in s ceno prav nič ne prizanašajo. 

Nova vas - 30 kvadratnih metrov za 400 evrov

V Novi vasi se oddaja stanovanje v velikosti 30 kvadratnih metrov za 400 evrov. Stanovanje je bilo leta 2018 popolnoma prenovljeno in se nahaja v 5. nadstropju. Stanovanje je namenjeno nekadilcem in brez domačih živali. 

Maribor – center, garsonjera 28 kvadratnih metrov za 400 evrov

V središču centra Maribor se v večstanovanjski stavbi Palači Fortuna, ki je bila letos v celotni obnovljena, oddaja garsonjera. Obsega 28,30 kvadratnih metrov pri čemer je bivalne površine 25,30 kvadratnih metrov. Cena najema? 400 evrov.

Garsonjera obsega hodnik, kopalnico, kuhinjo z jedilnico in dnevnim prostorom. 

Maribor – center, enosobno stanovanje za 490 evrov

Na Tyrševi ulici se oddaja stanovanje, ki obsega 49,58 kvadratnih metrov in se nahaja v prvem nadstropju obnovljenega večstanovanjskega objekta z dvigalom.

Zajema hodnik, prostorno kopalnico, prostor s kuhinjo jedilnico in francosko posteljo ter večjo garderobno omaro. Stanovanje je v celotni sodobno opremljeno. Cena mesečnega najema je tukaj še nekoliko višja - 490 evrov.

Maribor- Tabor, 1,5-sobno stanovanje za 550 evrov

Na Taboru se oddaja stanovanje v velikosti 55 kvadratnih metrov, v tretjem nadstropju večstanovanjskega objekta z dvigalom.

Stanovanje, ki je bilo obnovljeno leta 2016 in je popolnoma opremljeno, prihaja v kompletu z mesečnim najemom 550 evrov. Zajema hodnik, kopalnico, kuhinjo, dnevni prostor in spalnico z balkonom. 

Maribor – center, 3-sobno stanovanje za 800 evrov

V središču mesta na Tyrševi ulici se v večstanovanjski stavbi Palači Fortuna oddaja stanovanje v velikosti 64,3 kvadratnih metrov, ki mu pripada še terasa velikosti 20 kvadratnih metrov.

Stanovanje zajema hodnik, kopalnico, kuhinjo z jedilnico in dnevnim prostorom z izhodom na teraso in dve spalnici. Oddaja se neopremljeno, brez pohištva. Mesečni najem? 800 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice