Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ob prazniku je zaželela, da bi kulturo proslavljali vsak dan.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v poslanici ob kulturnem prazniku zapisala, da ni samoumevno, da lahko »svojo« kulturo svobodno oblikujemo in izražamo ter smo nanjo ponosni in tudi kritični.

 Ob prazniku je zaželela, da bi jo proslavljali vsak dan. Slovenski kulturni praznik potrjuje, da se Slovenci in Slovenke že dolgo zavedamo, da je kultura, ki je stara toliko kot človeštvo, naša sopotnica, poročevalka, ustvarjalka, izpovedovalka in objokovalka.

»Je zrcalna podoba nas, ker smo kultura mi. Raznoliki in svojevrstni, a hkrati neodtujljivi deli nečesa večjega od nas samih - človeštva in družbe,« je zapisala predsednica. Prepričana je, da ji s ponosom priznavamo, da je eden od temeljev naše narodne samobitnosti in države.

Kot je že izpostavila predsednica, tudi ni samoumevno, da lahko »svojo« kulturo svobodno oblikujemo in izražamo, smo nanjo odkrito in iskreno ponosni in tudi kritični. Izrazila je željo, da bi jo proslavljali vsak dan »v vsej njeni raznolikosti spoštljivo, doživeto in ponosno«.

Komentarji (7)

orožnik (ni preverjeno)

Ko boste politiki kulturo in poštenost vnesli v svoje vrste, potem pa bo morda zasijala luč svetlobe na koncu tunela, v katerem smo.

Kurbinsin (ni preverjeno)

Pri tolikih yugo siptarah in ciganih v drzavi kultura ni mogoca

Ma bi praznovala... (ni preverjeno)
pohorskisvizec

Same nebuloze ta trosi.

proslauljalnic (ni preverjeno)

svilnapotsi/trgovina/kuham-po-regijah/kitajska/kitajsko-vino-za-kuhanje-shao-hsing-600-ml/

In reply to by pohorskisvizec

Zakaj kitajske… (ni preverjeno)

https://siolnet/trendi/vedezevanje/kitajski-horoskop-2024-zmaj-bo-prine…-
student/zabava/knjiga/kitajski-miti-in-legende-spoznavanje-drugacne-azijske-velicine/https://www.24ur/novice/slovenija/presernov-dan-stevilne-prireditve-in-…
Kult-ura povezuje Slovence in kitajc

Šumar (ni preverjeno)

Potem pa naj lepo kulturno pove kje pa kolko miljonov skrivata po različnih oazah ...

Starejše novice