Za štirimi stenami slovenskih domov se hudo godi številnim posameznikom in družinam, ki včasih niti nimajo za hrano in stroške, kaj šele za kakšne nujne medicinske posege.

Dolgotrajna epidemija koronavirusa je že dodobra posegla v življenja posameznikov in v že tako težka življenja dodala še dodatno težo.

Tudi v občini Puconci živi 62-letni Darko Tanacek, katerega življenje že leta ni obsijano s soncem.

Na pomoč z dobrodelnimi akcijami in prireditvami

Zbiranje sredstev pomoči potrebnim največkrat poteka preko dobrodelnih akcij in prireditev. Zaradi slabega epidemiološkega stanja so nekatere tudi odpovedane.

Med temi je tudi dobrodelna prireditev Zveze kulturnih in turističnih društev občine Puconci. Ti vsako leto organizirajo dobrodelno akcijo in koncert z naslovom »Pesem za svetli trenutek«.

»Dobrodelne prireditve prirejamo že od leta 2005. Do zdaj smo skupno zbrali 200.000 evrov in s tem pomagali občanom in občankam, pa tudi družinam v stiski iz občine Puconci. Tako spodbujamo solidarnost, spoštovanje in čutenje do drugih,« pravi Uroš Kamenšek, predsednik Zveze kulturnih in turističnih društev občine Puconci.

Letos na pomoč Darku iz Beznovcev

Predsednik Zveze kulturnih in turističnih društev občine Puconci občine Puconci pravi, da so letos s koncertom želeli priskočiti na pomoč 62-letnemu Darku.

»Darko Tanacek živi po smrti obeh staršev sam na domačiji v Beznovcih. Razen denarne socialne pomoči nima nobenih drugih virov prejemkov.

Na domačiji, ki je v zelo slabem stanju, mu bomo usposobili kopalnico s sanitarijami in hkrati tudi kuhinjo, ki mu služi kot dnevni in spalni prostor. Z našo skupno pomočjo bomo Darku omogočili toplo prihajajočo zimo in tudi sicer dvignili kvaliteto njegovega življenja,« pojasnjuje Kamenšek. 

Bodite dobrotnik z velikim srcem!

Dobrota je trenutno nujna, saj živi v nemogočih razmerah. Za tiste, ki ga ne poznajo, je »čudak«, za vse ostale prijazen in dobrosrčen možakar.

Darko pravi, da je najraje gost bližnjega gozda, a pozimi to ne more biti. Tako se mora zadrževati v objektu, ki je vse drugo kot »prijazen dom«.

Ima urejenega skrbnika, ki prejema njegovo socialno podporo. Iz teh sredstev mu kupi hrano in ostale življenjske potrebščine.

»Ko lahko, grem še komu kaj pomagati. V gostilne ne hodim rad, zlasti v zadnjem času, ko je potrebno nositi masko. Pa vendar grem občasno pomagat bližnjemu gostilničarju, ki ima tudi kmetijo,« razloži Darko. 

Stopimo skupaj in pomagajmo

Zveza kulturnih in turističnih društev občine Puconci zato naproša vse, ki želite biti dobrotniki z velikim srcem, da svoj prispevek za boljše Darkovo življenje nakažejo na:

Transakcijski račun: SI56 0249 6009 0158 604, odprt pri Novi ljubljanski banki, d. d., s pripisom »Darku za dostojnejši jutri«.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Leka (nepreverjen)

Večina Slovencev ,ki se odzivajo v podobnih akcijah nima denarja in se sami prebijajo iz meseca v mesec . Tisti polni denarja pa se samo mimo peljejo tako kot naša vlada na obisku Prekmurja . Pridejo jest in pit na račun Prekmurcev in niti EVRA niso prispevali za uboge ljudi .

realn0st (nepreverjen)

Jansa ga je zadolzil za 70 000 eur v zadnjih dveh letih, le da ta revez ni videl niti centa, niti ene maske od tega denarja. Ce bo pa protestiral, bo dobil se kazen, ki je ne bo mogel placati in mu bo Janez tudi bajto ukradel. To je prva socialna drzava, ni kaj.

Starejše novice