Septembra letos so v Mariboru takole osveščali o na pomanjkanje parkirnih mest za invalide in na pogostost parkiranja na teh mestih s strani drugih voznikov.
Danes je mednarodni dan invalidov in oseb s posebnimi potrebami. Mnogi vozniki še vedno ravnajo zelo neodgovorno in svoja vozila parkirajo na parkiriščih namenjenim invalidom.

Vozniki motornih vozil posebej označene parkirne prostore za invalide pogosto zlorabljajo. Na teh prostorih parkirajo svoja vozila, ki pa niso označena s predpisanimi parkirnimi kartami.

Nekateri invalidska parkirna mesta zasedejo celo takrat, ko je v bližini prostih več ostalih parkirišč.

Na območju Policijske uprave Maribor je bilo v obdobju med 1. januarjem in 20. novembrom 2020 ugotovljenih 72 primerov nepravilnega parkiranja na parkirnih prostorih za invalide. V enakem obdobju lanskega leta je bilo takih kršitev 80.

Ob današnjem mednarodnem dnevu invalidov bodo na območju Policijske uprave Maribor med rednim delom pogosteje nadzirali parkiranje na parkirnih prostorih za invalide.

Parkiranje na parkirnem prostoru za invalide je dovoljeno le osebam, ki imajo vozilo označeno z veljavno parkirno karto. Za kršitev te določbe je predpisana globa 80 evrov.

Leta 1992 so Združeni narodi z resolucijo razglasili 3. december za mednarodni dan invalidov. Letošnji dan invalidov poteka pod geslom 'Za boljšo ponovno izgradnjo: za invalide – inkluzija, dostopnost in trajnost po covid-19'.

V Sloveniji je okoli 170.000 oseb z invalidnostjo, kar predstavlja 8,5 odstotka populacije.

Komentarji (3)

Mariborcan1970 (ni preverjeno)

Namesto globe naj gredo za nekaj ur pomagat invalidom!

Pje (ni preverjeno)

Ali bodo kaznovali invalida na vozičku,ki ga potiska znanec oziroma kar oba ,ker nista v istem gospodinjstvu.

Default (ni preverjeno)

Cefuri so tisti ki jemljejo mesta invalidam balkanska kultura pac

Starejše novice