Mariborski župan se je na delovnem srečanju sestal z ministrom za infrastrukturo.

Župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec se je danes na kratkem delovnem sestanku srečal z ministrom za infrastrukturo dr. Petrom Gašperšičem. Govorila sta o projektih, ki jih mariborska občina ima z infrastrukturnim ministrstvom, oba pa sta soglašala, da je sodelovanje med občino in ministrstvom uspešno in korektno.

Tako so bili v zadnjih letih dogovorjeni številni projekti. Podvoz po železniško progo na Ljubljanski cesti, ki je v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja, letos januarja sta minister Gašperšič in mariborski župan Fištravec podpisala sofinancerski sporazum za podaljšek Ceste proletarskih brigad oziroma tako imenovano Limbuško obvoznico, nadaljujejo pa se tudi postopki vezani na Zahodno obvoznico - Jug. Trenutno Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo odkupuje objekte, ki bodo porušeni.

Del mariborske obvoznice izvzet iz sistema vinjet?

Ob tem potekajo še nekateri drugi projekti, Andrej Fištravec pa je znova dal pobudo, da bi se poiskal način, kako bi lahko del mariborske obvoznice izvzeli iz vinjetnega sistema. Minister Gašperšič je dal obljubo, da bodo na ministrstvu pobudo še enkrat preučili.

Projekt podvoza pod Ljubljansko cesto je najbližje izvedbi. Predvideno je, da bo na septembrski redni seji mestnega sveta na dnevnem redu točka za potrditev investicijske dokumentacije in programa. Skupna vrednost projekta je skoraj 8 milijonov evrov. V sklopu investicije je zajeta tudi celovita obnova Magdalenskega parka, načrtovana dela na parku so ocenjena na 660 tisoč evrov.

Ministrstvo bo zagotovilo pogoje za podaljšanje letališke steze

Državni prostorski načrt za drugi tir za povezavo Maribor-Šentilj naj bi vlada sprejela spomladi, intenzivno pa delajo tudi na pripravi državnega prostorskega načrta za podaljšanje pristajalne steze na Letališču Edvarda Rusjana Maribor, kar novi lastniki Aerodroma Maribor izpostavljajo kot ključno za načrtovani razvoj letališča.

»Načrtujemo, da bo septembra na vladi sprejet sklep o začetku priprave in v skladu z začrtano časovnico bi bil državni prostorski načrt sprejet v spomladanskih mesecih naslednjega leta,« je povedal Gašperšič.

Komentarji (1)

... in ... (ni preverjeno)

Starejše novice