Slika je simbolična.
Potekala bo ustanovna seja mariborskega kliničnega centra, sestali se bodo novoimenovani člani sveta.

Po izvolitvi predsednika sveta zavoda bodo med drugim potrjevali investicijsko dokumentacijo za nakup poslovnih prostorov v Ljubljanski ulici, kamor nameravajo preseliti del upravnih služb.

Prejšnjim članom sveta zavoda je v ponedeljek potekel mandat, zato zdaj začenja delo nova sestava. Med predstavniki države ne bo večjih sprememb, saj je vlada letos že zamenjala svoje predstavnike in večina jih ohranja svoje položaje tudi v novem mandatu. Bo pa nova večina ostalih predstavnikov tega skupno 11-članskega nadzornega telesa.

Državo v novem svetu zavoda zastopajo v zadnjih nekaj mesecih predsednik sveta zavoda Kazimir Miksić, Andrej Šauperl, Boris Miha Kaučič, Federico Victor Potočnik ter po novem še Mirko Stopar in Helena Kujundžić Lukaček.

Predstavnik zavarovancev je po novem Borut Bogataj, predstavnik Mestne občine Maribor ostaja Zdravko Luketič, novi izvoljeni predstavniki zaposlenih v UKC Maribor pa so Uroš Zebec, Jure Knez in Luka Kolarič.

UKC Maribor ima sicer od sredine junija tudi novega direktorja Antona Crnjaca, medtem ko strokovni direktor ostaja Matjaž Vogrin, ki je bil na to mesto imenovan marca 2018.

Starejše novice