FOTO: Jan Rozman
Mariborsko letališče bo prihodnji teden izgubilo edino redno linijo, ki je Maribor povezovala z Münchnom. Razlog za ukinitev povezave je v premajhnem zanimanju, poroča STA.

V družbi VLM Airlines so za STA potrdili, da so se zaradi premajhnega zanimanja odločili za ukinitev povezave. Ta je med štajersko in bavarsko prestolnico vzdržala le nekaj mesecev. Na omenjeni povezavi je dnevno letela le peščica potnikov, večkrat pa so bili leti celo odpovedani, ker ni bilo niti enega potnika.

Na spletni strani letalskega prevoznika je mogoče za let iz Maribora v München kupiti le še za prihodnji petek, iz münchenškega letališča proti Mariboru pa bo zadnji 50-sedežni Fokker priletel v ponedeljek, 20. avgusta.

Upravljavci mariborskega letališča bi sicer morali pred slabima dvema tednoma predstaviti načrte na novinarski konferenci, ki so jih brez navedenih razlogov odpovedali le 45 minut pred začetkom. Odpovedi naj bi botrovala odsotnost investitorja, še vedno pa ni jasno, kdaj ali če sploh bodo predstavljeni ti načrti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice