Strokovna skupina za covid-19 zaradi obsega epidemije ni sledila predlogu ministra za notranje zadeve za skrajšanje omejitve gibanja ponoči.

Omejitev gibanja ponoči tako ostaja nespremenjena med 21. in 6. uro zjutraj. Bodo pa o tem znova odločali v naslednjih 14 dneh, so napovedali. Vlada je podaljšala tudi večino drugih omejitev, poroča STA.

Na podlagi zadnje epidemiološke ocene se je vlada odločila za sedem dni podaljšati veljavnost ključnih odlokov, ki so sprejeti na podlagi zakona o nalezljivih boleznih, med drugim omejitve pri zbiranju, šolanju in športu, pri kolektivnem uresničevanju verske svobode, pri ponujanju kulturnih in kinematografskih storitev, prodaji vozil in javnem prevozu.

Nekoliko so spremenili tudi rdeči seznam držav, in sicer so pri članicah Evropske unije posodobili stanje za nekaj administrativnih enot na Danskem, v Grčiji, Italiji in Španiji. Med drugim na rdečem seznamu ni več italijanskih otokov Sardinija in Sicilija. Pri rdečem seznamu tretjih držav pa ni sprememb.

Spremembe odloka o pogojih vstopa v Slovenijo bodo začele veljati dan po objavi v uradnem listu in bodo trajale do 19. marca.

Sprošča se dejavnost gradbeništva

Vlada je sprejela predlog novele zakona o nalezljivih boleznih, ki uvaja karanteno na domu in nadzor nad njenim izvajanjem ne glede na to, ali je bila oseba v karanteno napotena s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, policije ali na drug način.

Novela tudi določa evidence, potrebne za nadzor in določa neizvajanje karantene na domu kot prekršek

Prav tako je vlada spremenila odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev, s katerim podaljšuje obdobje veljavnosti trenutnega odloka, dodatno pa se v vseh statističnih regijah v celoti sprošča dejavnost gradbeništva. Ta izjema se začne uporabljati 15. marca in se uvršča pod dejavnosti, ki so lahko odprte brez testa za zaposlene.

Danes je vlada prav tako izdala odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe z novim koronavirusom v upravnih zadevah, s katerim določa, da se lahko vloge v upravnem postopku vlagajo brez kvalificiranega elektronskega podpisa, omeji se možnost vlaganja vlog neposredno pri organu, temu pa se omogoči, da lahko izključi javnost iz ustnih obravnav in drugih procesnih dejanj zaradi varovanja zdravja udeležencev.

Z odlokom se omejuje pregledovanje dokumentov v uradnih prostorih, dopušča se vročanje na navadni elektronski naslov, dopušča se podaljšanje roka za izdajo in vročitev odločbe, če zaradi protikoronskih ukrepov odločbe ni mogoče izdati in vročiti v zakonitem roku. Z odlokom se tudi dopušča podaljšanje roka za izpolnitev obveznosti, če te ni mogoče izpolniti v postavljenem roku.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ti na vladi so same prodane duše.ne je...m jih več za pet posla.fuj banda prodana.Upam da jih kmalu zahakla prava gripa.Ima bog šibo za vse 'brez skrbi.

Maribor1943 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Volili ste fasizem, sedaj ga pa imate. Vsaka vlada je po meri naroda.

Starejše novice