Kaj imajo skupnega Arnes učilnice, koronavirus, kolesarska dirka po Franciji in Donald Trump? Gre za najbolj priljubljena iskanja Slovencev v letošnjem letu.

Google je v sredo objavil svoj vsakoletni seznam »Leto v iskanju«. Seznam deluje kot nekakšna kronika leta, saj vključuje najbolj priljubljena iskanja oziroma iskalne nize letošnjega leta, ki jih Google uvršča na različne kategorije. In sicer na najbolj priljubljene novice, igralce, filme in tudi najbolj iskane recepte zadnjega leta.

Medtem ko so ljudje v letošnjem letu poskušali razumeti ogromen naval novic, so se poleg tega pojavila globalna vprašanja, vključno z besedo »zakaj?«, na primer »zakaj je NBA odložen?« in »zakaj je toaletni papir razprodan?« Gre za iskalne nize, ki so bili iskani pogosteje kot katero koli leto poprej, poudarjajo pri Googlu.

In kaj smo v Sloveniji letos največkrat iskali?

Na prvem mestu je pričakovano koronavirus, na drugem mestu so Arnes učilnice, na tretjem pa je Kobe Bryant. Na četrtem je kolesarska dirka po Franciji, sledi oblak 365, Joe Biden, NBA, Zoom, Dirka po Španiji, na desetem mestu pa Donald Trump.

Za primerjavo lahko spomnimo, da smo prejšnje leto največkrat iskali Luko Dončića, na drugem mestu je bil padec Berlinskega zida, na tretjem pa pesem Evrovizije. Na lestvici se je znašla še EMA, pa evropske volitve, pust, dirka po Italiji, dirka po Španiji, požar v Notre Dame in poljska alpinistka Wanda Rutkiewicz.

Google je za Slovenijo izpostavil tudi najbolj iskane dogodke, ki smo jih v letošnjem letu v Sloveniji največkrat iskali. Na prvem mestu so ameriške predsedniške volitve, na drugem mestu je dirka po Franciji, na tretjem pa dirka po Španiji. Sledi pust, črni petek, evropsko prvenstvo v rokometu, EMA, teden restavracij, prvi šolski dan in na desetem mestu velika noč.

Med podatki najdemo tudi največkrat iskane televizijske vsebine. V tej kategoriji se je na prvo mesto povzpela serija Najini mostovi, na drugem mestu sledi Jutranja ptica, na tretjem pa Esmeralda. Na četrtem mestu je Dobri zdravnik, sledi Hiša denarja, Sanjski moški Hrvaške, Damin gambit, MasterChef Slovenija, Zadruga in na desetem mestu Tiger King - kralj tigrov.

NAJBOLJ PRILJUBLJENI ISKALNI NIZI V SLOVENIJI

Kaj pa iskalni nizi v svetovnem merilu?

Tudi v svetovnem merilu smo največkrat iskali koronavirus, ki mu na drugem mestu sledijo rezultati volitev, na tretjem pa Kobe Bryant. Na četrtem mestu se je znašel program Zoom, na petem pa indijska premier liga v kriketu. Tako na šestem mestu sledi še tekma v kriketu med Indijo in Novo Zelandijo, na sedmem sveže novice o koronavirusu na osmem pa iskanje po simptomih koronavirusa.

Na devetem je Joe Biden, lestvico pa na desetem mestu zaključujejo Googlove učilnice.

Če se dotaknemo še ostalih tem. Med novicami so bile najbolj priljubljene te o koronavirusu, ameriških volitvah in o stanju v Iranu. Med igralci in igralkami smo največkrat iskali Toma Hanksa, Joaquina Phoenixa in indijskega igralca Amitabha Bachchana, med atleti pa je na prvem mestu Ryan Newman, temu pa sledi Michael Jordan in Tyson Fury.

Med najbolj priljubljenimi filmi letošnjega leta so film Parazit, ki mu sledita filma 1917 in Črni panter, med televizijskimi serijami pa Tiger King, Big Brother Brazilija in serija Money Heist.

Več kategorij in podrobnosti pa najdete s klikom na to povezavo

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Dolgocasni narod

Starejše novice