Vinska reprezentanca je v Mestni hiši Ljubljana predstavila Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu.

Vinska reprezentanca Slovenije je v prostorih ljubljanske Meste hiše predstavila VinoEuro2018, ki se bo, prvič v zgodovini tega tekmovanja, odvijalo v Sloveniji. Slovenska reprezentanca najboljših vinarjev nogometašev bo v konkurenci osmih ekip na domačih tleh branila naslov evropskih prvakov, ki so ga osvojili lani v Nemčiji. Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu bo potekalo med 29. majem in 2. junijem 2018. Prvenstvo bo povezovalo kar tri občine, saj bodo tekme ter spremljevalni dogodki potekali v Mariboru, Goriških Brdih in Ljubljani. Dosedanjim udeleženim reprezentancam Avstrije, Italije, Švice, Nemčije,  Madžarske in Slovenije, se bosta letos pridružili še reprezentanca Portugalske in Češke.

Danilo Steyer, predsednik VinoEuro2018 in dolgoletni kapetan slovenske ekipe je ob tem povedal: »Veseli me, da smo vinarji v teh letih iz našega sprva amaterskega druženja in veselja do nogometa uspeli s svojimi uspehi doma in v tujini opozoriti nase tako domačo kot tujo javnost. Ob športnih rezultatih smo tako s ponosom v tujini predstavljali tudi slovenska vina, kulinariko in čudovito destinacijo. Ponosen sem, da so potencial reprezentance in prvenstva prepoznali tudi v Mariboru, Goriških Brdih in Ljubljani.«


Potek prvenstva

Prvenstvo bo razdeljeno na skupinski ter izločilni del, vse skupaj bo osemnajst tekem. Na prvenstvu se igra nogomet, ki se igra po mednarodnih pravilih ter na igriščih najvišje ravni. Vinarji, ki lahko nastopajo v reprezentanci in vsi ostali člani le-te, se aktivno udejstvujejo na promociji Slovenije bodisi na vinarskem, kulinaričnem, športnem ali turističnem področju. V prihodnjih mesecih bodo organizatorji delali na spremljevalnih aktivnostih, ki bodo temelj prvenstva.

Foto: Mediaspeed.net

 

Starejše novice