Nove pridobitve za uporabnike sistema souporabe električnih vozil Avant2Go.

Avant2Go, prvi slovenski sistem souporabe električnih vozil, je v tretjem letu uspešnega delovanja prisoten v štirih slovenskih mestih, vključuje že preko 150 vozil in 60 postajališč, njegovi upprabniki pa so skupno prevozili že skoraj 3 milijone brezemisijskih kilometrov.

Svojo ponudbo in sistem souporabe avtomobilov pa so pri Avant2Go zdaj še nadgradili. Pomembne novosti, ki jih prinaša letošnje leto, omogočajo večje prihranke in dodatno poenostavljajo mobilnost:

  • Avant2Go premierno predstavlja električni 'rent-a-car' - brez zamudne papirologije, na več kot 60 lokacijah po Sloveniji in preprosto dosegljiv 24/7 preko aplikacije
  • Avant car in AMZS v zavezništvo na področju razvoja mikromobilnosti

Avant2Go souporaba odslej tudi z možnostjo (več)dnevnih najemov

Med drugim podjetje v okviru najnovejše nadgradnje predstavlja novost, ki so si jo zaželeli številni uporabniki: Avant2Go floto bodo lahko uporabniki odslej preprosto, preko iste aplikacije, uporabljali tudi kot rent-a-car za eno- ali večdnevne potrebe, denimo za izlete, vikend, službene poti in podobno, hkrati pa bo najvišja dnevna cena souporabe vozil Avant2Go fiksirana in vnaprej znana. 

V aplikacijo je razvojna ekipa Avant2Go namreč vključila cenovno kapico, ki avtomatsko omejuje najvišjo ceno najema znotraj dneva. 

»V praksi to pomeni, da ko uporabnik z vsoto prevoženih kilometrov in porabljenega časa doseže to ceno, le-ta znotraj 24-ih ur najema ne narašča več in predstavlja končno ceno, čeprav uporabnik v tem času morebiti naredi dodatne kilometre (in ima vozilo seveda tudi dlje časa v najemu). Cene dnevnega najema se začnejo že pri 39 evrih z DDV za Smart Electric Drive in nadaljujejo pri 49 (Renault Zoe), 59 (VW e-Golf) in 69 evrih (BMW i3),« pojasnjujejo v Avant2Go.

S tem uporabnikom torej omogočajo dodatno fleksibilnost, tudi v primeru daljših potreb po mobilnosti, saj je najvišja dnevna cena izposoje vozil iz Avant2Go flote vnaprej znana (in fiksna). 

Med možnimi scenariji uporabe, kjer pridejo do izraza prednosti cenovne kapice, so denimo ugodna vikend uporaba, službena pot v Maribor ali prestolnico (in nazaj), sobotni izlet do enega izmed slovenskih turističnih biserov, enodnevno smučanje na katerem izmed slovenskih smučišč in podobno. 

Funkcionalnost dnevnih najemov bo aktivirana v prihajajočem tednu.

Sicer pa bo rent-a-car funkcija z naslednjo nadgradnjo uporabnikom omogočala še več – preko aplikacije in »iz domačega naslanjača« bodo lahko namreč prvič izbirali ne samo znotraj rastoče Avant2Go flote, temveč tudi med široko množico razredov klasično gnanih vozil. 

Na poti nove kulture mobilnosti odslej tudi z AMZS

Sistemu souporabe električnih vozil Avant2Go ponudnika Avant car se, poleg Zavarovalnice Sava, ki je v partnerstvu že vse od začetka rednega delovanja, pridružuje tudi AMZS, ki ima na področju vozil in voznika pomembno vlogo.

»Z veseljem torej oznanjamo začetek strateškega sodelovanja z AMZS, ki s svojimi storitvami in aktivnostmi neprecenljivo prispeva k varni mobilnosti udeležencev v cestnem prometu. Cilj zavezništva je pripomoči k hitrejšemu razvoju zelene mobilnosti v Sloveniji skozi različne inovativne oblike, vključno z mikromobilnostjo, kjer bomo z zasledovanjem čiste, učinkovite in dostopne storitve uporabnikom omogočili še več možnosti in svobode pri zadovoljevanju njihovih potreb po mobilnosti.«

Kot ocenjujejo, bodo AMZS-jeve izkušnje in ozaveščevalna, izobraževalna ter varnostna vloga pripomogli k še hitrejšemu napredku kulture mobilnosti na slovenskih tleh.

Starejše novice