Foto: Jure Banfi
Mariborčani želijo jesenski del Prve lige Telemach zaključiti z dvema domačima zmagama. Že jutri v Ljudskem vrtu gostujejo Radomlje, kaj sta pred obračunom dejala Damir Krznar in Aljaž Antolin?

Nogometaši Radomelj bodo predzadnji nasprotniki Mariborčanov v jesenskem delu prvenstva. 

Cilj državnih prvakov pred jutrišnjo tekmo je jasen, tri točke morajo ostati v Ljudskem vrtu. Štajerci v prvenstvu lovijo četrto zaporedno zmago, kar jim v letošnji sezoni še ni uspelo.

Glede na trenutno razmerje bi bilo presenetljivo, če se vijoličastih ne bi znova veselili, saj Radomlje ne blestijo, a spomin na poletni dvoboj z rumeno-črnimi še ni povsem zbledel. Tudi Aljaž Antolin je na današnji novinarski konferenci priznal, da se ga zaradi slabe predstave nerad spominja.

Prekmurec opozarja, da si Mariborčani ne smejo privoščiti podcenjevanja, pa čeprav Radomljani zmago neuspešno lovijo že vse od julijskega gostovanja v Novi Gorici, torej že več kot štiri mesece.

»Psihično in fizično smo že malo utrujeni, sezona je že dolga, vendar je potrebno zadržati osredotočenost, če si pravi profesionalec. Ne glede na vse, ekipa je motivirana, čakata nas še dve tekmi, pred nami je zadnji teden in v tekmi gremo motivirani,« poudarja Antolin.

Če je potrebno, bo tekel tudi namesto Tolića

»Dve zmagi sta naš edini cilj! Na treningih se vidi, da smo igralci bolj samozavestni, držimo osredotočenost, jesenski del sezone pa želimo zaključiti še z dvema zmagama,« sporoča mladi vezist.

Dodaja, da imajo tudi Radomlje v svojih vrstah veliko kakovosti, a jim ne steče v napadu. Se je pa v napadu v zadnjih tednih odprlo Mariborčanom, saj so na šestih zaporednih tekmah vselej dosegli vsaj tri zadetke.

Svojo formo je dvignil tudi Antolin, ki priznava, da je v glavi uredil nekaj stvari, počasi pa raste v igri in pozitivno zre v prihodnost. Damir Krznar je priznal, da ga je ob manjši krizi ohrabril s pogovorom, v njem pa vidi enega od nosilcev igre. 

Dvajsetletnik je po besedah trenerja včasih preveč skromen, kar je bilo moč razbrati tudi iz besed, da bo, če bo potrebno, v obrambi tekel tudi namesto Marka Tolića:

»Marko Tolić je v ekipi zato, da več dela v napadu, jaz sem tukaj tudi zato, da mu krijem hrbet. Če je treba, zanj pretečem tudi kakšen dodaten meter več, to mi ne predstavlja težave. Marko naj dvigne glavo, jaz pa bom tekel tudi zanj.«

Krznar opozarja na moteče faktorje

»Veseli, da smo ostali v ritmu izpred reprezentančnega premora, ponovili smo relativno dobro predstavo z dobrim rezultatom. Pred tekmo z Radomljami vidim nekaj nevarnosti, saj se bliža zimski premor, psihološka in fizična energija počasi pada. Upam, da se to v naši ekipi ne bo zgodilo. 

Druga nevarnost je položaj Radomelj na lestvici, na papirju lažji nasprotnik, vendar zagotovo ne bo tako in tega ne smemo pričakovati. V tekmo moramo z enako mero energije, previdnosti in pameti kot proti Bravu. Radomljani imajo podobno idejo igre, večkrat presenetijo z visokim pritiskom. 

Biti moramo modri, pazljivi in strpni, biti pa moramo budni v primeru tekmečevih protinapadov. Pred nami je tvegana tekma, saj je veliko motečih faktorjev, tudi svetovno prvenstvo, vendar verjamem, da bomo v ekipi ohranili osredotočenost,« je tekmo z Radomljami napovedal Damir Krznar.

Hrvat je v nadaljevanju še enkrat opozoril, da rezultat ne bo prišel sam od sebe in skromnejši niz tekmeca ne sme zaslepiti mariborskih nogometašev. Le-ti na treningih delajo dobro, zato verjame, da jutri ne bo težav z motivacijo.

Nekdanji strateg Dinama dodaja, da je potrebno ponoviti predstavo z zadnjih dveh, treh tekem. Dvobojema s Taborom in Bravom je skupno to, da so Mariborčani izkoristili že prvo priložnost, če se to jutri ne bo zgodilo, bo potrebno veliko potrpežljivosti v igri, meni Krznar.

Ne želijo pokvariti izhodišča za pomlad

»Dve zmagi bi bili izredno pomembni, zaradi tega smo previdni, saj ne smemo zapraviti tega, kar smo z muko ustvarili v mesecu ali dveh. 

Ne bom računal vnaprej, vendar bi najboljši scenarij pomenil veliko že za zimski premor, v katerega bi vstopili psihološko mirni in zadovoljni. Ta pozitivnost bi nas potem ponesla tudi skozi priprave, ki bodo dolge, zahtevne in težke,« svojim varovancem sporoča Krznar.

Trener Maribora na jutrišnji tekmi ne bo računal na dva nogometaša. Nemanja Mitrović je zaradi težav s tetivo že zaključil jesenski del prvenstva, zaradi povišane temperature pa v moštvu ne bo niti Andraža Žiniča.

Krznar je bil ob koncu novinarske konference povprašan še glede tega, kaj bo počel ob 16. uri, ko se bo na svetovnem prvenstvu pomerila s Hrvaško. Dvoboj svojih rojakov bo očitno spremljal z enim očesom, saj se bo pripravljal na trening, ki ga bodo Mariborčani opravili ob 18. uri.

Ob istem terminu bo odigrana tudi jutrišnja tekma z Radomljami, glavni sodnik srečanja pa bo Bojan Mertik.

Komentarji (1)

Pohorčan (ni preverjeno)

Kuj same seronje.

Starejše novice