Foto: Jure Banfi
Roko Baturina ni več nogometaš Maribora, saj se bo v drugi španski ligi pridružil Racing Santanderju. Precej snubcev pa ima tudi Žan Vipotnik, zato bodo vijoličasti kmalu predstavili novega napadalca.

Nogometaši Maribora počasi zaključujejo priprave v turškem Beleku, od koder se bodo v štajersko prestolnico vrnili v petek.

Z vijoličastimi se v Maribor ne bo vrnil Roko Baturina, saj hrvaški napadalec predčasno zaključuje posojo v Ljudskem vrtu. Kot se je šušljalo že nekaj tednov, je posojeni član Ferencvaroša poiskal nov izziv.

V taboru državnih prvakov so danes potrdili, da se bo nekdanji nogometaš ljubljanskega Brava v drugo špansko ligo. Napadalec, ki ga je iz prve enajsterice izrinil Žan Vipotnik, bo postal član Racing Santanderja.

Kot rezervista bi ga bilo nesmiselno zadrževati

»Roko je prišel z namenom, da nabira igralne minute oziroma preživi čim več časa na igrišču. V zadnjem obdobju se je to spremenilo, v prednosti je trenutno Žan Vipotnik in je sam izrazil željo, da si poišče nove izziv.

Igralca drugega kluba, ki nima ustrezne minutaže, je dolgoročno nesmiselno zadrževati in v tem primeru gre za najustreznejšo rešitev. Posoja se tako prekine, Roko pa bo peljal svojo zgodbo naprej v drugem okolju, v drugi državi,« je pojasnil športni direktor Marko Šuler in se mu zahvalil za vložek.

Baturina se je v mesto ob Dravi z velikimi pričakovanji preselil poleti, a v prvem delu sezone ni uspel potrditi visokih pričakovanj mariborskega občinstva.

Dvaindvajsetletni Dalmatinec, ki pa se je že kot najstnik preselil v Zagreb, je za Maribor odigral 27 uradnih tekem, v polno pa je meril sedemkrat, pet golov je dosegel v Prvi ligi Telemach, zadnjega oktobra.

Zagotovo en, morda celo dva nova napadalca

Že nekaj časa ni skrivnost, da je z odličnimi predstavami veliko zanimanja tujih klubov vzbudil tudi Žan Vipotnik. Mladi reprezentant Slovenije tudi v pripravah ohranja strelsko formo iz novembra in decembra.

Če bi tudi najboljši strelec Maribora manj kot dva tedna pred nadaljevanjem sezone zapustil zasedbo Maribora, bi to zagotovo predstavljalo velik udarec za zasedbo Damirja Krznarja. Nenazadnje Štajerce že februarja čaka niz zahtevnih in pomembnih preizkušenj.

Kakšen je po odhodu Roka Baturine rezervni načrt Mariborčanov? Šuler je za klubsko spletno stran razkril, da se bo državnim prvakom zagotovo pridružil vsaj en novi napadalec, morda celo dva:

»Najbrž. Tudi Vipotnik, ki je v izjemni strelski formi, je zanimiv številnim tujim klubom in moramo biti pripravljeni. Zagotovo bomo pripeljali še enega napadalca, morda celo dva. 

Ogromno se že dogaja, smo pripravljeni in v trenutku, ko bomo posegli po novi rešitvi, bomo imeli zadeve dorečene.«

Odhaja tudi Šturm

Kot smo že poročali, se od Ljudskega vrta poslavlja tudi Danijel Šturm. Primorec z ekipo po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe ni odpotoval v Belek, ampak se je na vrnitev na zelenice pripravljal v Mariboru.

Krilni nogometaš bo spomladi minutažo kot posojeni član Maribora nabiral v Kidričevem, v dresu Aluminija, ki se v 2. SNL bori za povratek med najboljše klube v državi:

»Imel je poškodbo, ki ni bila zanemarljiva. Po okrevanju znova vadi s polno obremenitvijo in želeli smo, da se v nekoliko manj zahtevnem okolju skuša vrniti na želeno raven. Sklenjen je dogovor o začasni selitvi k Aluminju, kjer so pokazali veliko željo, da se jim priključi.

Pripravljeni so ga tudi počakati, da ponovno doseže ustrezno stopnjo pripravljenosti. Tudi z njegove strani je bilo prisotno veliko razumevanje, obojestransko ne gledamo te posoje kot korak nazaj, ampak v vračanje v tekmovalni ritem. Z namenom, da Danijela poleti znova vidimo pri nas.

Ima potencial, ostaja blizu, lahko ga redno spremljamo in verjamem, da se bo z uspešnimi igrami vrnil v Ljudski vrt,« je še dodal Šuler.

Mariborčane pred vrnitvijo v domovino v sredo čaka še dvoboj s Šahtarjem iz Donecka.

Komentarji (1)

ZZ (ni preverjeno)

Nobene škode za Maribor. To je igralec za drugo ligo.

Starejše novice