Žiga Šuen - državni prvak v kategoriji 105 in sinclair točkovanju med moškimi.
Na Državnem prvenstvu v olimpijskem dviganju uteži, ki je potekalo v Centru Draš v Mariboru, se je pomerilo rekordno število tekmovalk in tekmovalcev. V štirih ženskih in sedmih moških težnostnih kategorijah je skupno padlo kar 10 državnih rekordov.

Štajerska prestolnica je prvič v zgodovini gostila edinstven športni dogodek - Državno prvenstvo v olimpijskem dviganju uteži, ki se v Sloveniji odvija vse od leta 1992.  49 tekmovalk in tekmovalcev iz sedmih slovenskih klubov se je v Centru Draš pod Pohorjem pomerilo v 11 težnostnih kategorijah - štirih ženskih in sedmih moških. 

Olimpijsko dviganje uteži, ki pri nas sicer sodi med manj izpostavljene športne, se lahko v zadnjih letih pohvali z vse večjim številom perspektivnih mladih tekmovalk in tekmovalcev. Ti se na domačih in tujih tekmovanjih merijo v dveh disciplinah - potegu in sunku v več težnostnih kate-gorijah. Zmagovalca v posamezni kategoriji določi olimpijski biatlon, to je seštevek tež v potegu in sunku. Za primerjavo rezultatov v različnih kategorijah po teži pa se izračuna tako imenovani sinclair koeficient.

Skupno se je tekmovanja udeležilo 49 tekmovalcev. Po sinclair koeficientu je prvo mesto med tekmovalkami dosegla Nastasja Štesl iz KDU Jeklo, med tekmovalci pa Žiga Šuen iz KDU Olimpija Ljubljana.

Zmagovalci

V ženski kategoriji do 58 kg je prvo mesto zasedla Nastasja Štesl iz KDU Jeklo. V kategoriji do 63 kg je prvo mesto pripadlo Neži Ribarič iz KDU Olimpija Ljubljana. Med tekmovalkami do 69 kg je slavila Petra Pavlič iz TAK Domžale, do 75 kg pa Hana Molan iz Reebok Crossfit Ljubljana.

V moških kategorijah so prva mesta zasedli naslednji tekmovalci. Do 62 kg Goran Dečman iz Reebok Crossfit Ljubljana, do 69 kg Mitja Potrč iz ŠD LEVELUP, do 77 kg Simon Polšak iz KDU Jeklo, do 85 kg Matjaž Erjavec iz KDU Olimpija Ljubljana, do 94 kg Žan Kroflič iz CF Celje, do 105 kg Žiga Šuen iz KDU Olimpija in 105+ kg Bojan Justin KDU Olimpija.

Nastasja Štesl - državna prvakinja in rekorderka v kategoriji do 58 kilogramov ter zmagovalka po sinclair točkovanju.

Padlo kar 10 državnih rekordov 

Nika Teran iz ŠD X-GYM Kranj je postavila nove ženske mladinske državne rekorde v kategoriji do 58 kg, in sicer 39 kg v potegu, 56 kg v sunku in 95 kg v olimpijskem biatlonu. Nastasja Štesl iz KDU Jeklo je v članski ženski konkurenci do 58 kg postavila nov državni rekord v sunku, in sicer 92 kg.

Nove kadetske rekorde v kategoriji moški 105+ kg je dosegel Rok Paulinič iz domačega moštva ŠD LevelUp, in sicer 87 kg v potegu, 102 kg v sunku in 189 kg v olimpijskem biatlonu. Žan Kroflič iz CF Celje je v mladinski kategoriji moški do 94 kg postavil nove državne rekorde, in sicer v potegu 121 kg, v sunku 147 kg in v olimpijskem biatlonu 268 kg.

»Člani Športnega društva LevelUp smo ob podpori Zveze dviganja uteži Slovenije letos organizirali dogodek, na katerega smo resnično ponosni. Ne le, ker gre za prvi tovrstni dogodek v Mariboru, temveč tudi zato, ker gre za največje in najštevilčnejše državno prvenstvo do sedaj. Zahvala za to gre seveda sponzor-jem prvenstva in vsem navijačem, ki so tekmovalce podprli z glasnim navijanjem s tribun,« je po tekmovanju povedal Nejc Šikman, vodja Državnega prvenstva v olimpijskem dvigovanju uteži.

Tekmovalci v treh najtežjih kategorijah.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice