Foto: Jaka Arbutina
Kristjan Čeh se je julija v ameriškem Eugeneu veselil naslova svetovnega prvaka, tudi po tem mejniku pa ohranja odlično formo. Na Madžarskem je včeraj le za štiri centimetre zgrešil osebni rekord.

Kristjan Čeh tudi po uspehu na julijskem svetovnem prvenstvu v Eugeneu, na katerem je osvojil zlato medaljo, nadaljuje z odličnimi rezultati v metu diska.

Memorialni miting Istvana Gyulaija je v madžarski Szekesfehervar privabil nekaj odličnih metalcev diska, znova pa je bil najboljši med njimi ptujski velikan Kristjan Čeh.

Štajerec je disk že v prvem mestu zaluča kar 71,23 metra daleč, postavil novi rekord mitinga in le za štiri centimetre zgrešil osebni rekord.

Daleč pred konkurenco

Svetovni prvak je bil tudi tokrat premočan za konkurenco, saj je drugouvrščeni Litovec Andrius Gudžius dosegel dolžino 67,39 metra, tretji Daniel Stahl pa je z metom dolgim 67,01 metra že zaostal več kot štiri metre.

Triindvajsetletniku je vnovič uspel odličen met, kar potrjuje tudi podatek, da se je povsem približal osebnemu in državnega rekordu, ki ju je maja letos postavil v Birminghamu.

Čeh bo nekaj tednov po naslovu svetovnega prvaka napadal še zmago na evropskem prvenstvu, ki ga bo med 15. do 21. avgustom gostil bavarski München. Slovenski as bo tudi tokrat osrednji favorit za slavje.

Finalni boji bodo na sporedu v petek, 19. avgusta, kvalifikacije pa bodo potekale dva dneva prej. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice