Foto: OK Merkur Maribor
V Odbojkarskem klubu Merkur Maribor so pohiteli z gradnjo ekipe za prihodnjo sezono. Dogovor s klubom so podaljšali še trije odbojkarji, tudi mladi Rok Bračko, v letošnji sezoni najučinkovitejši igralec ekipe.

Sebastijan Škorc bo tudi v prihodnji sezoni trener Mariborčanov, v štajerskem klubu pa nadaljujejo z oblikovanjem moštva za prihodnjo sezono.

Članska ekipa je pred letošnjo sezono doživela precejšnjo pomladitev in velike kadrovske spremembe, ki pa jih ne gre pričakovati za to poletje. Pogodbo s klubom je podaljšalo že šest članov aktualne zasedbe.

Pred dnevi so se za podaljšanje sodelovanja dogovorili Gregor Pernuš, Žiga Kumer in Connor McConell, danes pa so iz Dvorane Tabor delili novo razveseljujočo vest. Nadarjeni Rok Bračko bo, tako kot Sani Adžović in Miha Fink, še eno leto branil barve Maribora.

Najnevarnejši server državnega prvenstva

»Zelo sem vesel, da bom lahko član OK Merkur Maribor tudi v naslednji sezoni, saj mislim, da smo na pravi poti in da lahko svojo igro še nadgradimo. 

Menim, da bomo tudi naslednje leto konkurenčni vsem ekipam v ligi in se bomo borili za najvišja mesta, tako kot v tej sezoni,« je po podpisu novega dogovora dejal mladi Bračko.

Osemnajstletnik se je Mariborčanom pridružil pred sezono 2019/20, v letošnji pa je storil še korak naprej in postal izjemno pomemben člen moštva Sebastijana Škorca. 

V rednem delu državnega prvenstva je bil s skupno 325 točkami najučinkovitejši igralec Maribora. V celotni ligi je več točk nabral zgolj Đorđe Jovović, član Triglava se je zaustavil pri 407 točkah.

Bračko je v minulih mesecih blestel tudi z začetnim udarcem, saj je dosegel 44 asov, največ v celotni ligi. V povprečju je v posameznem nizu dosegel 0,59 asa.

Imel ponudbe iz Slovenije in tujine

»Letošnja sezona prehaja k vrhuncu in naše misli so usmerjene k četrtfinalu s Salonitom. Po podpisu enoletnih pogodb z McConnellom, Pernušem in Kumrom nam je sodelovanje uspelo podaljšati še z našim domačim sprejemalcem Rokom Bračkom, ki je imel nemalo ponudb iz Slovenije in tujine. 

Rok se je odločil, da ostane še eno sezono z nami. Smo presrečni, da se je tako kakovosten, mlad igralec odločil nadaljevati našo zgodbo v OK Merkur Maribor in v ekipi, ki se glede na letošnjo sezono ne bo nič kaj spremenila. Skupaj bomo še eno leto in imamo še veliko rezerv.

Z nami ostaja tudi Miha Fink, ki se nam je lani priključil iz Fužinarja. Miha je naredil velik korak naprej v igri na bloku in napadu. Sani Adžović je prišel v OK Merkur Maribor pred tremi leti in se razvija v dobrega korektorja, nanj resno računamo v naslednji sezoni. Veseli smo, da nadaljujemo skupno pot,« je po treh podpisih pogodb dejal Škorc.

Kot je izpostavil že strateg Mariborčanov, se bodo državni prvaki iz leta 2021 v četrtfinalu državnega prvenstva srečali s Salonitom, ki je redni del tekmovanja sklenil šestem mestu lestvice.

Prva tekma bo odigrana že v soboto, Štajerci bodo gostitelji prve tekme.

Starejše novice