V občini Ravne na Koroškem je slovenski glasbenik Luka Basi investiral v gradnjo novega lokala Balu, ki pa za postavitev nima ustreznega dovoljenja. Kaj točno se je zgodilo in kakšne bodo posledice?

Ob vznožju smučišča Poseka so v začetku novembra začeli z gradnjo novega objekta, katerega investitor je znani slovenski glasbenik Luka Basi.

»Ne občina s tem ni bila seznanjena, bili smo pa o tem obveščeni na seji občinskega sveta, da se na tem območju gradi nekaj, nek objekt. In na osnovi pobude občinskih svetnikov smo potem šli pogledat situacijo in ugotoviti dejstva,« situacijo razloži župan občine Ravne na Koroškem, Tomaž Rožen

Tomaž Rožen, župan občine Ravne na Koroškem

Čeprav bi lahko rekli, da črne gradnje v Sloveniji niso resno presenečenje, se zgodba zagotovo obrne, ko ugotovimo, da je ena od teh bila postavljena na občinski zemlji.

»Ko nekaj zgradijo brez dovoljenj potem pač to urejajo, plačajo ustrezne dajatve, prispevke, uzurpacijo prostora, kot se to imenuje, tako, da to ni nekaj novega, novo pa je to, da se to zgodi na občinskem zemljišču proti volji lastnika, torej občine,« še dodaja Rožen. 

Na zemljišču v tem trenutku stojijo glamping hišice Natura Fina. Lastnik podjetja je Marjan Glinik, ki je na razpisu leta 2020 za omenjeno zemljišče pridobil stavbno pravico za glamping in ga tudi postavil.

»Preprosto tule sta prišla sam investitor, skozi našo promenado, smo se malo pogovarjali in tako se je začela zgodba, kaj bi se vse lahko tukaj razširilo in je dejansko investitor videl en potencial in smo se začeli pogovarjati,« začetek zgodbe razloži Marjan Glinik, lastnik podjetja Natura Fina Resort. 

Marjan Glinik, lastnik podjetja Natura Fina Resort

Nov objekt naj bi bil namenjen gostinski dejavnosti pa tudi prostoru za druženje mladih glasbenikov. Glinik, pa pravice za gostinsko dejavnost nima. Zato iz občine pozivajo, da kršitelja v 30 dneh predložita ustrezna dovoljenja, če jih ne, bosta objekta morala odstraniti.

Investitor Luka Basi na naša vprašanja ni želel odgovarjati, nam je pa preko telefonskega pogovora povedal, da bo objekt v roku enega meseca zagotovo porušil.

In kdo bi naj poskrbel za vsa dovoljenja?

»Investitor dejansko bi moral, po naših podatkih, vse to pridobiti, kje se je spet zataknilo pa žal ne vem,«  pove Glinik. 

Medtem je Luka Basi za časnik Večer povedal, da je zato, da podjetje Glinika nima ustreznih dovoljenj, izvedel ob pridobivanju uporabnega dovoljenja. 

»V tem trenutku se pa dogaja to, da se dejansko pogovarjamo z občino, rešitev katera bi bila dejansko najboljša korist za investitorja, nas in občino,« o trenutni situaciji pove Glinik.

Ob tem pa iz občine poudarjajo, da bo rešitev, ki bo zadovoljila obe strani, težko najti.

»V tem trenutku ne vidimo rešitve, da bi ta dva oba objekta ostala, zlasti ne objekt kjer je bila predvidena in ne začeta gostinska dejavnost,« še pove župan Rožen. 

Po besedah Glinika zaplet sicer odnosov med obema podjetnikoma ni skrhal. Vseeno pa vse kaže na to, da na tej terasi verjetno nihče ne bo užival ob kavi in dobri glasbi.

Komentarji (18)

Kurbinsin (ni preverjeno)

Naj zrusi prasec

Slovenska nevo… (ni preverjeno)

Ker sam nisi nič dosegel v življenju, privoščiš vsem slabo.

Lokal mora ime… (ni preverjeno)

ali ti pa vzameju
youtu.be/GHiyTbtDF3A

In reply to by Slovenska nevo… (ni preverjeno)

LukaB (ni preverjeno)

Jasam podmazačinaaa, šta ču radiiit ak mi netreba, samo jedno pjesmu prodam i snimku moje karetine dodam

In reply to by Slovenska nevo… (ni preverjeno)

xxxtinca (ni preverjeno)

če je denar se lahko vse legalizira

Cafurji (ni preverjeno)

Itak se bo legaliziralo- preko 90 odstotkov zaposlenih v javni upravi imajo radi denar!!!

Fischer (ni preverjeno)

Prodana duša, ki poje hrvatski in ni Hrvat, spremenil si je tudi ime,da bolj fin izgleda: Luka Bajsi, gradi na črno. Ja, bo treba take gradnje zrušit. Pa še gostilno je šel delat, ko bi vsaj kaj bolj pametnega.

lmfao (ni preverjeno)

jah, edino do gostilne mu seže domet

In reply to by Fischer (ni preverjeno)

SLO (ni preverjeno)

Aja ti imaš raje turške melose. Če ti ni všeč glasba od nekoga pač preklopiš ali ugasnež napravo. Tako jaz naredim z tebi popularnimi turškimi melosi.

In reply to by Fischer (ni preverjeno)

Lana kunc (ni preverjeno)

Kako ste radodarni z lepimi komentarji. In kaj zato če oje na Hrvasjem? Tam je vsaj cenjen, doma ni bil. Luka le tako naprej.

LukaB (ni preverjeno)

Nitko nemože nam ništa, pare dat ču puna kišta, Moje ime stvarno Luka, svaki dan me Nastja ..ka 💪🏻💪🏻

Dejkodejko (ni preverjeno)

To pa moraš but res en butl, da greš gradit brez dovoljenj....

pohorskisvizec

Če ni po zakonu, zruši model. Pa kdo je ta pevec?

SLO (ni preverjeno)

To je mrzli bratranec od grimsa.

In reply to by pohorskisvizec

pohorskisvizec

Tvoj topli brat!

In reply to by SLO (ni preverjeno)

pohorje (ni preverjeno)

kak se pa je razpletlo s črno gradnjo trikotni jasi?

ziga basi (ni preverjeno)

Ja ja ja na crno gradim ja!

ziga luka (ni preverjeno)

Ja ja ja na crno gradim ja!

Starejše novice