Slika je simbolična.
Krajanka je na družbenih omrežjih opozorila na sumljivo prakso moškega, ki ponuja zamenjavo žlebov. Na Policijski upravi Maribor pravijo, da ne gre v vseh podobnih primerih za goljufije, a občanom svetujejo, da so previdni.

Na družbenih omrežjih se je pred dnevi pojavila objava, v kateri avtorica objave opozarja na moškega s kombijem, ki se ustavlja pred hišami na območju Maribora in ponuja zamenjavo žlebov. 

Kot je zapisala, moški govori, da je nekomu delal nove žlebove, ter da mu je ostal material in nato ponuja zamenjavo žlebov, vsakič po drugačni ceni. 

Na Policijski upravi Maribor so odgovorili, da so bili obveščeni o tovrstnih primerih ponujanja storitev in ali gre za goljufijo.

O treh tovrstnih primerih so bili obveščeni policisti Policijske postaje Maribor I: »Ugotovljeno je bilo, da so osebe (tuji državljani) ponujale navedene storitve občanom, vendar ni prišlo do oškodovanja

Obravnavali dva podobna primera

Na Policijski upravi Maribor so ob tem izpostavili dva primera. V enem je občanka, pri kateri so izvajali dela na strehi, konec avgusta, ob zaključku del prišla v spor z izvajalci. 

Ker je v primeru obstajal sum prekrška, ki je v pristojnosti Finančne uprave Republike Slovenije, so bili na kraj poklicani delavci finančne uprave, ki so izvedli prekrškovni postopek po predpisih, ki sodijo v njihovo pristojnost.

Na Policijski postaji Rače obravnavajo prijavo, ki se nanaša na sum storitve kaznivega dejanja goljufije.

Oškodovanec se je z moškim, ki se je pripeljal na dom, dogovoril za izvedbo tovrstnih del po dogovorjeni ceni. Ob dokončanju del pa je bil od oškodovanca zahtevan večji znesek.

Policija: Občani naj se ne dogovarjajo za delo 'na črno'

Policisti poudarjajo, da ne gre vedno za poskuse goljufij, a občanom svetujejo, da naj se za dela dogovarjajo z osebami, ki imajo registrirano dejavnost: »Naj se torej ne dogovarjajo o storitvah z nekom, ki dela 'na črno'.« 

Pred sklenitvijo poslov lahko občani preverijo obstoj referenc za opravljanje dela. Če se nekdo predstavlja za predstavnika podjetja, lahko preverijo obstoj podjetja. 

Ljudem svetujejo še posebno previdnost, kadar osebe na vsiljiv način ponujajo storitve: »Naj ne nasedajo vsiljivim ponudbam in si za preučitev ponudbe vzamejo več časa.« 

V primeru oškodovanja ali suma oškodovanja naj o tem obvestijo policiste.

Komentarji (1)

BULDOG MALJEVAC (ni preverjeno)

Sicer mi ni jasno, zakaj bi oni Glavonja z DURS-a, ki ima vampirski ksiht, bil upravičen do bilo kakega plenjenja, a za posameznika je ziher bolj ugodno, da plačaš manj. Toliko, kot je bil dogovor. Če ne pa pač ne daš nič. Nisi ti začel z odstopanjem od dogovora. In vedno je taki dogovor pametno posneti.

Starejše novice