Silovit veter še naprej povzroča preglavice, več streh odkritih tudi na območju Mestne občine Maribor.

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru je na družbenem omrežju Facebook sporočila, da veter odkril streho njihove fakultete na objektu G1. 

»Upamo, da bo cesta čimprej sproščena in intervencija zaključena, do takrat pa izhod iz fakultete na Koroško ulico ni mogoč. Prosimo za upoštevanje navodil in za razumevanje,« so zapisali.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča tudi o vetrolomu na območju Mestne občine Maribor. Bralci Mariborinfo poročajo o manjših težavah zaradi vetra na Šentiljski cesti, pa na Cankarjevi ulici ...

Na Gasilski brigadi Maribor so za Mariborinfo dejali, da je bilo v današnjem dnevu skupaj 25 intervencij, od tega je bilo največ posredovanj zaradi podrtih dreves, nekaj je bilo odkritih streh, dvakrat so posredovali zaradi požara v naravi in enkrat, ker je gorel keson za smeti. Glede zahtevnosti intervencij pravijo, da so bile vse intervencije zaradi odkritih streh po zahtevnosti enake. 

Močan veter po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje pustoši po naslednjih občinah na vzhodu Slovenije: Radlje ob Dravi, Muta, Podvelka, Ribnica na Pohorju, Mislinja, Zreče, Vitanje, Lovrenc na Pohorju, Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica, Poljčane, Rače - Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Maribor, Starše, Hoče - Slivnica, Lenart, Sveta Trojica v Slovenskih Goricah, Benedikt, Cerkvenjak, Apače, Ljutomer, Križevci ...

Za območje severovzhodne Slovenije je Agencija Republike Slovenije za okolje razglasila rdeči alarm, jugozahodni veter naj bi bil najmočnejši dopoldanskih urah. Najmočnejši sunki so, po napovedih, v severovzhodni Sloveniji.

Po nižinah veter v sunkih dosega hitrost od 70 do 100 kilometrov na uro, v višjih legah pa tudi nad 100 kilometrov na uro. Na omenjenih območjih so verjetni vetrolomi večjih razsežnosti.

Na severovzhodu bo veter oslabel v ponedeljek zvečer in se ponoči prehodno znova nekoliko okrepil.

Kako je v vaših koncih? 

Fotografije, posnetke ali informacije nam lahko pošljete na [email protected] ali [email protected].

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice