Foto: Bobo
Zveza študentskih klubov Slovenije je letos ponovno poskrbela za zabavo študentov s tradicionalno Škisovo tržnico. Kaj je tokrat na sporedu?

Škisova tržnica danes na Kardeljevi ploščadi že 25. leto združuje mlade in jih navdušuje z različnimi aktivnostmi pred večernim koncertnim dogajanjem. Popoldanski del zajema nagradne igre in aktivnosti na stojnicah, študentske igre, sprostitve na »chill zonah« in predstavitve kulinarične in kulturne posebnosti držav gostujočih mednarodnih študentov.

S študenti zarajal tudi Pahor

Predsednik države Borut Pahor je v današnjih popoldanskih urah že nagovoril študente in se jim med drugim pridružil pri skupinskem pitju z lesene deske in molzenju umetne krave.

Kaj nas še čaka?

Večerni del bo z zahajajočim soncem na oder postavil glasbene zvezdnike in Škisova tržnica se bo spremenila v koncertni spektakel.

Na oder bodo stopili Siddharta, MI2, Vlado Kreslin, Zmelkoow, Alo!Stari in zmagovalca letošnjega Škisolova – Smetnaki in viaEntropia. Elektro oder pa bodo zapolnili duo RotorMotor, Alex Ranerro b2b Teo, Mayell in Brtinzz, ki bodo predstavili nekoliko drugačen ritem.

Škisova tržnica je zasnovana kot edinstven projekt, preko katerega Zveza Študentskih klubov Slovenije v sodelovanju s študentskimi klubi spodbuja pozitiven odnos do slovenske kulture, narave in sočloveka, povezovanje in medsebojno spoznavanje mladih iz različnih okolij ter poudarja pomen mladinskega delovanja.

S prireditvijo na enem mestu združi znanje, prakse, veščine in zabavo, so izpostavili na svoji spletni strani.

Starejše novice