So gostji restavracije McDonald's v Mariboru res postregli z ličinkami na piščančjih medaljonih? V verigi s hitro prehrano pojasnjujejo, da je nemogoče, da bi ličinke v procesu priprave in izdaje hrane prišle hrano.

Po družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek gostje, ki je v McDonald'su v Mariboru naročila devet piščančjih medaljonov, na njih pa nato, ko je prišla domov, opazila bele ličinke.

Ali je do omenjenega incidenca res prišlo, smo preverili pri McDonald'su.

McDonald's seznanjen s primerom

Na McDonald'su pojasnjujejo, da se je gostja na restavracijo Swaty na Tržaški v Mariboru res obrnila s sporočilom, da je pri njih včeraj kupila McNuggetse in da je na enem od njih opazila ličinke.

Dodajajo, da je primer v fazi preverjanja informacij.

»Obvestilo smo vzeli zelo resno in ga v skladu z notranjimi pravili kontrole in slovenske zakonodaje tudi resno obravnavamo,« so za Mariborinfo povedali v McDonald'su. 

V McDonald'su zatrjujejo, da sledijo strogim standardom 

»V McDonald'su si nenehno prizadevamo, da postrežemo popolnoma varno in kakovostno hrano,« so pojasnili za Mariborinfo in dodali: »To je temelj našega poslovanja.«

Kot pojasnjujejo, se postopki v restavracijah izvajajo skladno s HACCP standardi, ki jih je McDonald's v Sloveniji v vse restavracije uvedel že leta 1996.

Ta sistem zagotavlja varnosti surovin in tehnološkega postopka izdelave končnih izdelkov. V McDonald'su dodajajo, da ob imajo ob upoštevanju slovenske zakonodaje tudi redne in izredne inšpekcijske obiske, hkrati pa sledijo pravilom podjetja: »Imamo tudi pravila podjetja, ki nas zavezujejo, da na najvišjem nivoju skrbimo za kvaliteto in varnost izdelkov.«

Dodajajo, da imajo vse kuhinje nameščene lovilce proti mrčesu.

»McNuggetsi se pripravlja na 195 stopinj Celzija in so do izdaje shranjeni v komori pri temperaturi 95 stopinj Celzija, zato je nemogoče, da bi ličinke v procesu priprave in izdaje hrane prišle pri nas na izdelek McNuggets, prav tako pa v tem okolju tudi ne bi preživele,« pojasnjujejo.

Ličinke na izdelek prišle po prevzetju izdelka? 

»Na sliki, ki nam jo je posredovala gostja, je videti, da gre za žive ličinke muhe, zato ocenjujemo, da so na izdelek prišle po izdaji blaga,« pravijo v McDonald'su.  

Ob tem izpostavljajo, da izdelek ni bil zaužit v restavraciji, ampak je po navedbah gostje, ta opazila, da je izdelek kontaminiran šele doma in še to ne takoj, ko je odprla škatlico.

Dodajajo, da z gostjo še preverjajo informacije: »Ne vemo namreč, koliko časa je minilo, od kar je bil izdelek izdan, ne vemo, kje se je izdelek nahajal med vožnjo in do odkritja.« 

McDonald's preučuje, ali je šlo morda za kaznivo dejanje

Gostja je fotografijo piščančjih medaljonov, na katerih so ličinke že delila na svojem družbenih medijih, preden je o zadevi obvestila McDonald's.

»Glede na trenutno znane informacije o dogodku in objavi na omrežju TikTok ocenjujemo, da bi v tem primeru lahko šlo za klasično obliko izsiljevanja in nabiranja klikov,« so jasni v McDonald'su.  

Ker bi to lahko škodilo dobremu imenu restavracije in bi se s tem lahko povzročila tudi premoženjska škoda, ugotavljajo ali gre morda celo za sum kaznivega dejanja, ki se lahko naznani organom pregona.

Komentarji (12)

Neko (ni preverjeno)

Bravo McDonalds, čas je, da že enkrat nekdo konča na sodiščih s tem spletnim zavajanjem.

mariborčanka (ni preverjeno)

res našli ličinke? Ali ne veste, da ličinke vsebujejo dosti beljakovin !!

In reply to by Neko (ni preverjeno)

Fastfood za (ni preverjeno)

amerikanske marince

In reply to by mariborčanka (ni preverjeno)

gost123123 (ni preverjeno)

točno to

In reply to by Neko (ni preverjeno)

TABORČAN (ni preverjeno)

OJOJ DA BI FOLK VEDO KAJ VSE SE DELA TU Z HRANO SEM 1 MESEC DELAL TU OGABNO

pohorskisvizec

Zakaj sploh v to restavracijo ? Taborčan, samo 1 mesec? Zakaj?

Heh (ni preverjeno)

So ga odpustili, ker je nehigienično delal s hrano, zdaj pa misli da je bil to standard restavracije in ne njegova nizka kvaliteta dela.

In reply to by pohorskisvizec

Danvidz (ni preverjeno)

Mislim da je to nemogoče saj je tu tok enih aditivov da vse prej pocrka,ha,ha
Vi kar veselo po mcdonalds"je ful zdrav.Otroka ne bi pelal tja' pa da mi plačaš

Burgula (ni preverjeno)

Muha je prišla v škatlo in toje to

11 (ni preverjeno)

Res je samo kje se je vkrcala?

In reply to by Burgula (ni preverjeno)

prekmurec75 (ni preverjeno)

lepi izgovor zaMcDonals ali vi sploh veste kaj jedete v takih restevracijah jas sem se slabse dozivel v McDonaku samo ne v Sloveniji sploh neveste kako meso uvozijo iz Amerike da bi vedli nebi nikoli jedli hamburgerje Ameriske celo svinjarijo imajo v tem branzu malo pogledajte na jutybe pa boste bolj seznanjeni

gost123123 (ni preverjeno)

toti nageci zgledajo stari 3 dni, pojej jih prej pa nebo ličink...mislil dj no eat shit and die

Starejše novice