Slika je simbolična.
Tudi Študentska organizacija Univerze v Mariboru in študenti na pomoč v obsežnih poplavah.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru se je tudi tokrat odzvala na potrebe ob posledicah katastrofalnih poplav, ki so zajele večji del Slovenije.

S študenti se bodo odpravili na pomoč tistim prebivalcem Maribora in okolice. S svojim prostovoljnim delom ter zbrano materialno pomočjo želijo pokazati, da je mladim še kako mar za sočloveka.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je zbrala skupino prostovoljcev, ki bo v naslednjih urah in dneh na območju Maribora in okolice pomagala pri zaščiti ogroženih objektov ter premoženja in pri odpravljanju posledic.

Akcije potekajo usklajeno s pristojnimi službami. 

»Mladi vselej radi priskočimo na pomoč, čeprav so se tudi mnogi naši sovrstniki znašli v težki situaciji. Verjamemo, da bomo s svojimi dejanji vsaj malo olajšali težke trenutke tistim, ki so jih poplave prizadele,« je ob tem dejal David Bohar, predsednik Študentske organizacije Univerze v Mariboru.

Mariborski študentje so sicer prostovoljno aktivno skozi vso leto.

Nedavno se je v občini Muta zaključila že 24. Študentska delovna brigada, katere glavni namen je ravno pomagati krajem, ki so jih prizadele naravne nesreče.

Študenti pomagajo tudi na spomladanskih in jesenskih akcijah, kjer starejšim občanom pomagajo pri vsakodnevnih opravilih na vrtovih in okolici njihovih domov. V zimskem času odstranjujejo sneg izpred domov starejših in invalidih oseb.

Komentarji (1)

Sarikaz (ni preverjeno)

O prosim .

Starejše novice