Slika je simbolična.
Nov svet savn v Pristanu bo danes sprejel prve obiskovalce. Se že veselite obiska savn?

V septembru je vrata odprlo kopališče Pristan, od danes naprej pa bodo obiskovalcem na voljo tudi povsem obnovljene savne.

Nov svet savn Unispa v kopališču Pristan svoja vrata odpira danes, ob 15. uri.

Nov najemniki savn je podjetje Unifitnes, ki ima v prostorih Športa Maribor že v najemu fitnes in zdaj ob savnah tudi gostinski lokal v avli kopališča Pristan.

Z odprtjem savn svojim članom ponujajo še dodatno ponudbo in ugodnosti. Tako lahko vsak najprej trenira in se nato še sprosti v savnah.

Kakšna bo cena in kdaj lahko obiščete savne?

Obiskovalcem bodo na voljo turška, finska, infrardeča in zeliščna savna. Prav tako jim bo na voljo hladni bazen za knajpanje. Cena triurnega savnanja bo 25 evrov. 

Savne bodo odprte od ponedeljka do petka, od 15. do 22. ure, in čez vikende ter praznike, od 11. do 22. ure.

Kot dodajajo v podjetju, so veseli, da lahko Mariboru ponudijo prostor pobega in sprostitve ob hitremu tempu življenja, hkrati pa ljudem omogočijo, da poskrbijo zase v samem centru mesta.

Pričakujejo, da se bo povpraševanje še povečalo

V novih savnah Unispa, ki so investitor celotne kompletne prenove savn, verjamejo, da bodo njihove savne popestrile ponudbo savnanja v Mariboru.

»Saj praktično Maribor do sedaj ni imel primernih prostorov za savnanje,« so pojasnili za Mariborinfo.

Obenem dodajajo, da je trenutno glede na letni čas glavna sezona za tovrstno razvajanje, zato so glede povpraševanja optimistični.

»Že pred otvoritvijo beležimo precej zanimanja in povpraševanja. Pričakujemo, da se bo povpraševanje z odprtjem še povečalo,« jasno povedo.

Komentarji (2)

bivši obiskova… (ni preverjeno)

Še en ˝podvig˝ trenutnega vodstva Mariborske občine; v nasprotju z zgornjim naslovom je po mojem mnenju Maribor je do sedaj imel zelo primerne prostore za savnanje v kopališču Pristan, celo primernejše kot se sedaj ponujajo, kar dobro vedo vsi redni obiskovalci savne v preteklih desetletjih. Prostori in savne so bili res nekoliko dotrajani, vendar savne in trije bazeni v savnah v solidnem stanju.

Mariborska občina pa je javni športni zavod, ki je bil zgrajen z davkoplačevalskim denarjem, spremila v gospodarski subjekt (d.o.o.) in podelila koncesijo za upravljanje savn drugemu gospodarskemu subjektu, ki zdaj trži bivši javni športni objekt po povsem tržnih načelih. Če je v preteklosti sezonska karta za savno za dva obiska tedensko stala okoli 200 EUR letno (za sezono od septembra od junija), se je po novem s tem zneskom možno savnati zgolj 8 krat ali še manj (cena 3-uren vstopnice 25 EUR, cena celodnevne vstopnice 30 EUR).
To je privedlo do paradoksne situacije, da so cene za obisk neprimerno večje in bolje opremljene savne v središču Ljubljane v športnem parku Tivoli (v upravljanju Mestne občine Ljubljana) za redne obiskovalce savne za pol nižje kot v Mariboru. Naj razume kdor zmore. Razumljiva je sicer želja novega upravljalca savn po večjem zaslužku in povrnitvi vložka v posodobljene prostore, nikakor pa ni razumljiv namen vodstva Mariborske občine, saj bi naj slednje delovalo v dobro občanov...

Zgolj za primerjavo: v sosednji občine Ruše znaša cena celoletne vstopnice v njihovem športnem parku za savne za celo leto - 12 mesecev 470 EUR (1 vstop dnevno), kar pomeni da znaša vrednost enega vstopa (ob dveh obiskih tedensko skozi vso leto) okoli 4,50 EUR, torej manj kot 1/5 cene vstopnice v Pristanu v UniSpa.

V čigavo korist torej deluje občinska Uprava mesta Maribor?

Mickey podoblacni (ni preverjeno)

Jebote, koji lopovi.....

In reply to by bivši obiskova… (ni preverjeno)

Starejše novice