Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 26. novembra, opravili 6143 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 2224 novih okužb, gre za 36,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 85.854 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6523 PCR testiranjih potrdili 2364 novih okužb. Šlo je za 36,2-odstotni delež. 

V Podravju 361 novih okužb

Po številu novih okužb močno prednjači Maribor, kjer so jih odkrili 127. Sledi Slovenska Bistrica z 29 novimi okužbami, Ptuj z 20 okužbami in Šentilj z 18 novimi okužbami.

V Lenartu so potrdili 17 novih primerov, občina Hoče - Slivnica je potrdila 16 primerov, občina Rače - Fram pa 11 primerov.

Deset novih okužb ima Duplek, Ormož devet, občini Ruše in Kungota beležita osem novih okužb, občine Pesnica, Kidričevo, Poljčane in Hajdina pa sedem novih primerov.

Šest novih okužb so potrdili v Oplotnici, pet v Majšperku in Makolah, štiri v Cerkvenjaku in Markovcih, tri nove okužbe imajo pa občine Miklavž na Dravskem polju, Videm, Gorišnica, Lovrenc na Pohorju, Juršinci in Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Med zadnjimi so dve novi okužbi potrdile občine Selnica ob Dravi, Starše, Sveti Tomaž, Dornava in Trnovska vas, kot zadnje imajo eno novo okužbo še občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Podlehnik, Sveta Ana, Benedikt, Destrnik, Središče ob Dravi, Žetale in Zavrč.

Brez novih okužb sta le dve podravski občini, in sicer Cirkulane ter Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

Najmanj aktivnih okužb v Zavrču, največ v Mariboru 

Najbolje kaže občini Zavrč, tam imajo namreč najmanj aktivnih okužb, le 15. V Mariboru je aktivnih okužb, kar 2472, v Slovenski Bistrici pa 629. Sledi Ptuj s 501 aktivno okužbo.

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 180.287 oziroma 54,9 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 167.648 posameznikov oziroma 51 odstotkov prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 39.738 oseb.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Tako ja ... primerjajte Maribor in Zavrč ...

Starejše novice