Na zavodu za zaposlovanje se od 23. novembra 2023 pa do konca leta odvija Mesec dobrodelnosti, ki prinaša številne priložnosti za solidarnost in medsebojno pomoč.

Od 18. decembra je na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje brezposelnim, iskalcem zaposlitve in drugim na voljo bogata ponudba otroških igrač, knjig za otroke in mladino ter športne opreme.

Z akcijo mesec dobrodelnosti spodbujajo medsebojno sodelovanje

Akcija Mesec dobrodelnosti je namenjena vsem zaposlenim na zavodu, brezposelnim in iskalcem zaposlitve, ki so prijavljeni pri zavodu, in drugim obiskovalcem njihovih prostorov. 

V tem času po vsej Sloveniji na organizacijskih enotah zavoda zbirajo rabljene, a dobro ohranjene otroške igrače, knjige in športno opremo, ki jih lahko podarite ali pridobite.

Cilj akcije je spodbujati medsebojno sodelovanje in socialno naravnanost med zaposlenimi ter obenem poudarjati pomen trajnostnega ravnanja z okoljem v okviru družbeno odgovornega delovanja

Večina predmetov, ki jih zbirajo, je rabljenih, a še vedno v odličnem stanju.

Zavod za zaposlovanje želi s to akcijo ozaveščati o pomenu darovanja in poudariti, da lahko z dobrodelnostjo polepšamo predpraznični čas tudi drugim. 

V duhu akcije je nastala ilustracija, ki spremlja celotno pobudo. Avtorica ilustracije je Ana Turičnik, študentka Fakultete za likovno oblikovanje in hčerka enega izmed zaposlenih na zavodu.

Starejše novice