Mariborski župan Saša Arsenovič je pred dnevi znova potrdil boj za nov mandat, medtem pa so zaokrožile informacije, da so kriminalisti zaključili preiskavo njegovega incidenta z mladoletnikom.

Mariborski župan Saša Arsenovič se bo na novembrskih lokalnih volitvah odpravil po nov mandat, je znova zatrdil pred dnevi.

To se je odločil, kjub številnim pozivom naj odstopi, potem ko je v javnost pricurljal posnetek njegovega obračuna z mladoletnikom.

»Dobil sem takrat z majhno ekipo kredit 25.000 meščanov, za kar se jim zahvaljujem. In bi bilo 'ne fer' do njih, če jim ne bi dal možnosti, da presodijo o delu, mojem in celotne ekipe, na prihodnjih volitvah,« je pred dnevi povedal Arsenovič.

24 ur zdaj razkriva, da so mariborski kriminalisti zaključili preiskavo Arsenovičevega aprilskega incidenta z najstnikom, zaradi suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe pa so na tožilstvo poslali ovadbo.

Neuradno pa na Arsenoviča leti tudi ovadba za kaznivo dejanje grožnje.

Arsenovič z ovadbo ni seznanjen, za 24 ur je dejal, da je zanjo izvedel iz medijev. Trdi, da v postopku aktivno sodeluje, ker si želi, da bi se zadeve čim prej raziskale.

»Ponavljam, da v samem dejanju ni bilo očitanega nasilja in da se to nasilje zlorablja v politične namene, sam imam mirno in čisto vest in komaj čakam, da se postopek zaključi ali na tožilstvu ali pa potem na sodišču,« je dejal za 24 ur.

Ker je incident v mestu še vedno vroča tema, je Arsenovič pred dnevi znova poudaril, da dogodek obžaluje.

»Še enkrat, obžalujem to. Dogodek pa je bil predstavljen napačno, ni šlo za noben napad ali tovrstno nasilje, kot je želelo biti prikazano. Kandidiral sem za župana, ne za svetnika. Imam svoje napake, ki pa so včasih prednost, ta moj temperament, energija in prodornost,« je dejal Arsenovič.

Arsenovič zanika ostale primere agresivnega vedenja

To sicer ni prvi Arsenovičev incident, ki je zaokrožil v javnosti. Septembra lani se je moral zagovarjati, ko je skuterista, ki se je vozil na območju za pešče, kjer je vožnja skuterjem prepovedana, ustavil in opozoril, ga prijel za roko in mu vzel ključe.

Tik pred lokalnimi volitvami, v katerih se je Arsenovič zavihtel na županski sedež, pa je zaokrožila zgodba o odgriznjenem mezincu.

Na opozorilo, da se je pojavilo več primerov z agresivnim vedenjem, Arsenovič odgovarja: »To prvič slišim, razen če namigujete na to, da ščitim varnost v peš coni in se trudim, da tam ne bi bilo skuterjev. Kakih drugih dogodkov pa ni bilo.«

Ni to naloga za redarje in policijo? Arsenovič pravi, da ko se je v Nemčiji s kolesom vozil po napačni strani ceste, po delu, ki je bil namenjen pešcem, so ga na to opozarjale tudi upokojenke. »To malo pogrešam v mestu, da bi skupaj srbeli za te prostore, ki jih ustvarjamo,« je dejal. 

Komentarji (4)

Matejko (ni preverjeno)

Zakaj policija ne opravlja svojega dela ? Kje je rajonski nadzor policije ?

Purger (ni preverjeno)

Ti skuterji so res problem v centru. Policistov res nikjer, vsaj redarje bi se lahko uporabilo za kaj koristnega.

In reply to by Matejko (ni preverjeno)

Koba (ni preverjeno)

Saj je ON glavni redar, pa še spomin ga zapušča. Kaj pa ključki...........

Tine66 (ni preverjeno)

Povprasajte se na socialni…

Starejše novice