Foto: Tim Vengust
Tradicionalna Ftrgatev je poskrbela za glasbeno-športen dogodek poln adrenalina, zabave in dobrodelnosti.

Ftrgatev se je v preteklih letih razvila v eno večjih prireditev v Mariboru, ki jo organizira Klub mariborskih študentov. Gre za dogodek, ki se ga je skupno udeležilo že več kot 10.000 obiskovalcev. 

»Stopiš iz cone udobja. Okusiš zmagoslavje. Preplavi te adrenalin. In kaj potem? Prepustiš se. Srce ti razbija. Glasba ti polni ušesa. Stopiš skozi vrata in začutiš energijo množice. In kaj potem? Prepustiš se. In si pune ftrgan/a!« so o prireditvi zapisali v Klubu mariborskih študentov.

Siddharta, S.A.R.S. in Koala Voice poskrbeli za pravo 'ftrgano' vzdušje 

Letos je Ftrgatev zabavala že šesto leto, organizatorji pa so ponovno poskrbeli za glasbeno-športno dogajanje, ki je navdušilo številne obiskovalce. 

V popoldanskem delu dneva je bilo obiskovalcem na voljo Sk8 Contest tekmovanje, kjer so se tekmovalci v dvorani Štuka srečali z veliko dozo adrenalina in športnega duha. 

Nato pa je v dvorani UŠČ Leona Štuklja sledil večer poln zabave z najboljšimi slovenskimi in tujimi glasbenimi izvajalci. Dvorano so razgrele skupine SiddhartaS.A.R.S. in Koala Voice

Na Ftrgatvi tudi dobrodelno

Kot je že tradicionalno, pa je imela letošnja Ftrgatev poleg odlične glasbene in športne zabave tudi dobrodelno noto.

Sredstva so tokrat zbirali za Jana in Nika, dvojčka iz okolice Sladkega Vrha, ki imata zaradi prezgodnjega rojstva cerebralno paralizo.

Pridobljena sredstva na Ftrgatvi so pripomogla pri plačilu dodatnih terapij in pri nakupu opreme za vsakdan.

Denar so zbirali s prodajo pijače Radgonskih goric in Radenske. Za vse, ki so raje prispevali na drugačen način, pa so za simbolično ceno ponujali hiter prigrizek iz Mariboxa – kokice.

Utrinke iz najbolj 'ftrgane' prireditve si lahko pogledate spodaj.

Komentarji (1)

Kaj meni (ni preverjeno)

..stroka glede okužbe z virusom. Kaj meni Krek in ostali agitatorji iz prejšnje vlade ?

Starejše novice