Spletno stran Dobrodelko je Humanitarček vzpostavil leta 2017, ko so člani preko Facebooka pozivali, da je pomoč sočloveku več kot le spletni aktivizem. Že majhne geste so dovolj, da nekomu polepšate dan.

S pomočjo Dobrodelka ljudje, ki želijo pomagati, pomagajo na organiziran način, z namenom, da se darovane stvari ne kopičijo in nabirajo prahu. Če ima društvo za promocijo humanitarne dejavnosti Humanitarček torej štiri starostnike, ki potrebujejo štiri kreme za obraz, se bodo na Dobrodelku za ta namen odprle le štiri naloge. 

Do nalog lahko dostopate tukaj. Tako boste lahko prepričani, da darovane stvari pridejo v prave roke. 

Dobrodelko je edini program take vrste v Sloveniji. Naloge, ki jih izpolnite, ne predstavljajo velikega finančnega zalogaja, saj lahko nekomu pomagate že z nekaj evri, nalogo, ki jo želite izpolniti, pa si izberete kar sami. 

»Odziv je več kot odličen. Ljudje so se dejansko navadili na portal, ga ponotranjili. In hitro javijo, če zmanjka nalog. Mesečno tako pomagajo pri dvesto do tristo nalogah za različne skupine,« nam zaupajo na društvu Humanitarček. 

Spomladi, v času izolacij zaradi korone, so se ljudje odločali za drugačna praznovanja rojstnih dni. Tako so, na primer za rojstni dan Tine iz Maribora, odprli zavihek in tja shranili naloge v vrednosti desetih evrov. Tako so Tinini prijatelji lahko, namesto, da ji kupijo darilo, darovali za starostnike. 

V spomin na pokojnega dobrodelneža Roka Černica se vsako leto v okviru akcije Rokovanje zbirajo tudi nogavice. 

Postanete lahko tudi Skriti boter Položničar in tako starostnikom pomagate pri računih za kurjavo, elektriko, plin. Del lesa za kurjavo bodo letos pokrile donacije posameznih podjetij, ki so določene količine peletov ali drv že obljubile. 

»Vedno je lažje, če doniraš stvar, kot denar. To je tudi filozofija našega društva, saj poskušamo biti drugačni tudi v tej meri, da denarja ne zbiramo. Nas pa je zelo razveselilo, ker se je kar nekaj ljudi odločilo in ob zmagi Pogačarja in Rogliča doniralo denar 'namesto za pivo, za #vide',« na Humanitarčku odgovarjajo glede darovanja denarja. 

Komentarji (2)

Kritik (ni preverjeno)

Pahor ne more preživeti z 3000€ na mesec ! Cinizem družbeno politične kaste.

ašatan (ni preverjeno)

Velika športnika, ki ju v SLO POVELUČUJETE V NEBO, živita v tujini, ker bi na milijone, ki jih dobita za kolesarjenje, plačala preveč davka. No, nekaj malega sta dala za starostnike, pa ste ju zopet zveličali v nebo. ZaVedna SLOVENCA RES NISTA. Sta bednika.

Starejše novice