Foto: Jure Banfi
Maribor se kot edino slovensko mesto poteguje za laskavi naslov.

Zavod za turizem Maribor obvešča, da se je danes na mednarodni platformi European Best Destinations začelo 20-dnevno spletno glasovanje za izbor najboljše evropske destinacije letošnjega leta

»Za laskav naziv se kot edino slovensko mesto poteguje Maribor - evropska prestolnica kulture, mesto Guinnessove rekorderke najstarejše trte ter odlična gastronomska in outdoor destinacija,« so sporočili. 

Kje je mogoče oddati glas? 

Vsak dan od 20. januarja do 10. februarja bo na povezavi www.vote.ebdest.in moč glasovati za Maribor, eno od 20 evropskih destinacij, ki jih je v letošnji ožji izbor uvrstila posebna žirija.

To je storila na podlagi kriterijev, kot so uspešno izvedeni projekti, kulturna in turistična ponudba, kakovost bivanja in trajnostni razvoj.

Zavod za turizem Maribor v času glasovanja izvaja digitalno kampanjo ‘Vote for Maribor’. Ob krovnem sporočilu kampanje ‘Maribor je najboljša destinacija v letu 2023’ s privlačnim in zabavnim promocijskim videom nagovarjajo k obisku Maribora.

European Best Destinations je vodilna evropska platforma za promocijo kulture in turizma v Evropi, ki predstavlja nominirane destinacije tudi v odmevnih medijih, kot so National Geographic, Condé Nast Travelers, Forbes USA, Geo in drugi. 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koba (nepreverjen)

Preboj je uspel, znašli smo se v evropski turistični meki !?!?
Brv na Lentu ne bo zmogla navala turistov!?!?

JBT (nepreverjen)

Kdo se dela norca iz Maribora ?

SLO (nepreverjen)

Prosim da to sliko date v okvir in jo postavite v Pokrajinski muzej v Mariboru. Sedaj takšne lepe fotografije ne moreš več narediti, ker je sedaj pred starim mostom ogromno neokusnega železa.

Stane33 (nepreverjen)

Kaj naj bi bilo lepega v tem propadlem mestu, polnem ciganarije in pijancev? Sprehodite se po Ruški cesti, mimo podrtij s fasadami kot v Romuniji leta 1960 in z zevajočo gradbeno jamo propadle "elitne ameriške fakultete". Če še nimate dovolj, priporočam spalno naselje Tezno, polno betonskih stolpnic, ki vas bodo transportirale v kakšen sibirski Omsk ali Novosibirsk, v leto 1970...
Ampak ja, glavna je vinska trta na Lentu in tista lajna o najstarejši žlahtni kapljici. To je vse, kar premorete. Saj res, medtem ste dobili še betonski zmazek pred starim mostom, ker ima vaš župan očitno fetiš na brvi...

Starejše novice