Zaposleni v mariborskem podjetju A&E Europe, ki pod ameriškimi lastniki proizvaja industrijske sukance, danes niso začeli napovedane stavke do izpolnitve zahtev, med katerimi je tudi boljše plačilo za njihovo delo.

Po za zdaj še neuradnih informacijah je bil sklenjen dogovor z vodstvom, v sindikatu pa obljubljajo skupno sporočilo za medije, poroča STA.

Podpredsednik Konfederacije sindikatov Slovenije David Ažnoh za STA podrobnosti še ni mogel pojasniti, saj sta se obe strani dogovorili, da bosta izdali skupno izjavo, ki jo trenutno še vedno usklajujejo.

Kot kaže, je del dogovora tudi, da sindikat s svoje spletne strani umakne vse novice, ki so bile povezane s podjetjem, saj teh tam ni več.

Delavci družbe A&E Europe so že pred decembrskimi prazniki izpeljali dvourno opozorilno stavko, ker se niti uprava niti lastniki kljub drugačnim obljubam slednjih, na zahteve po začetku pogajanj niso odzvali, je večji del od skupaj 132 zaposlenih s pomočjo sindikata 15. januarja izvedel celodnevno stavko.

Od delodajalca so zahtevali podpis pogodbe o delovanju sveta delavcev ter soudeležbo zaposlenih pri odločanju, podpis podjetniške kolektivne pogodbe, ki bo delavcem zagotavljala dostojno plačo in ne 518 evrov izhodiščne bruto plače za najslabše plačanega delavca. Zahtevali so, da ima tudi najslabše plačani delavec v podjetju zagotovljeno vsaj minimalno plačo, vsi ostali pa primerno izobrazbi in težavnosti delovnega mesta.

Na prijavo sindikata je nadzor v podjetju opravila tudi delovna inšpektorica, ki pa ni ugotovila nepravilnosti, zato je postopek ustavila, še poroča STA.

Komentarji (1)

Navijac (ni preverjeno)

Super,ce so delavci zadovoljni

Starejše novice