Večji del od skupaj 132 zaposlenih je s pomočjo sindikata 15. januarja izvedel celodnevno stavko.
Stavke do izpolnitve stavkovnih zadev v mariborskem podjetju A&E Europe ne bo, po napornih pogajanjih je prišlo do dogovora o vseh stavkovnih zahtevah, so sporočili iz Konfederacije slovenskih sindikatov.

Konfederacija slovenskih sindikatov je po umiku vseh novic, ki so bile povezane z mariborskim podjetjem A&E Europe, s svoje spletne strani danes objavila sporočilo za javnost, v katerem zatrjujejo, da so delavci v podjetju »zelo zadovoljni z doseženih dogovorom, ki pomeni boljšo prihodnost za njih in zadovoljstvo vseh akterjev«. 

V skupni izjavi podjetja A&E Europe, stavkovnega odbora in Konfederacije slovenskih sindikatov so zapisali, da so se glede za danes napovedane stavke do izpolnitve stavkovnih zahtev dogovorili, da stavke ne izvedejo. 

»V naslednjih štirih do osmih tednih bodo stranke nadaljevale z doslednim usklajevanjem odprtih zadev in bodo iskale rešitve v najvišjem interesu za delavce in za poslovanje družbe,« so še zapisali v skupni izjavi.

Zaposleni v mariborskem podjetju A&E Europe, ki pod ameriškimi lastniki proizvaja industrijske sukance, so že pred decembrskimi prazniki izpeljali dvourno opozorilno stavko, ker se niti uprava niti lastniki na zahteve po začetku pogajanj niso odzvali, s pomočjo sindikata pa so 15. januarja izvedli celodnevno stavko.

Od delodajalca so zahtevali podpis pogodbe o delovanju sveta delavcev ter soudeležbo zaposlenih pri odločanju, podpis podjetniške kolektivne pogodbe, ki bo delavcem zagotavljala dostojno plačo in ne 518 evrov izhodiščne bruto plače za najslabše plačanega delavca.

Zahtevali so, da ima tudi najslabše plačani delavec v podjetju zagotovljeno vsaj minimalno plačo, vsi ostali pa primerno izobrazbi in težavnosti delovnega mesta.

Komentarji (1)

Nekulturni pol… (ni preverjeno)

24ur /novice/slovenija/zorcic.html

Starejše novice