Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Vremenoslovci za konec tedna napovedujejo velik vremenski preobrat. Po obilici snega bomo vsaj za nekaj dni lahko uživali v visokih temperaturah. Ogrelo bi se naj celo do 15 stopinj.

V prvem mesecu letošnjega leta smo se že navadili, da se vreme pri nas obrača kot veter. Po tem, ko je nemalo težav v prejšnjih dneh povzročila obilica snega, pa vremenoslovci za ta konec tedna napovedujejo velik vremenski preobrat z nenavadno visokimi temperaturami za ta letni čas.

Sneg po nižinah sicer počasi, a vztrajno pobira, saj so v teh dneh blizu ledišča le jutranje temperature, medtem ko je čez dan občutno topleje. 

Tako se je danes na Primorskem in v Beli krajini ogrelo celo do 12 stopinj, v Ljubljani, Celju, Murski Soboti, na Ptuju in v Mariboru pa smo namerili stopinjo manj. Podoben vremenski trend pa nas bo spremljal še nekaj dni.

V soboto tudi do 15 stopinj Celzija

Še nekoliko toplejše kot danes bo v prihodnjih dneh, napoveduje portal Meteoinfo Slovenija. Po njihovi napovedi se bo najtoplejši zrak nad našimi kraji predvidoma zadrževal v soboto, ko se bo lahko lokalno ogrelo tudi do 15 stopinj Celzija.

»Ne glede na občutno otoplitev bodo razmere za smuko še naprej ugodne, saj bo zrak zelo suh. Trenutno obratujejo vsa naša višjeležeča smučišča in tudi veliko nižje ležečih smučišč, ki jih prekriva bolj ali manj debela snežna odeja,« poroča Meteoinfo Slovenija.

Kljub visokim temperaturam pa nas bodo po današnjem sončnem vremenu v prihodnjih dneh spremljali oblaki.

Kot napoveduje Agencija Republike Slovenije za okolje, bo v čertek zmerno do pretežno občano. Več jasnine bo na jugu Slovenije, na severu in severovzhodu pa se bodo občasno pojavljale rahle padavine.

V petek bo več jasnine na zahodu Slovenije, na vzhodu bo večinoma oblačno, še pa bodo možne rahle padavine. V soboto na drugi strani kaže na povečini suho in delno jasno vreme. Čez dan pa bo tudi po napovedih Agencije Republike Slovenije za okolje razmeroma toplo za ta čas.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice